Fel

Gyerünk, anyukám! – mozogjunk együtt

fitness4

Gyerünk, anyukám! – mozogjunk együtt

 

2015. szeptemberében indult el Magyarország első, kifejezetten kisgyerekes anyukáknak szóló, online közösségi tornát nyújtó szolgáltatása a Gyerünk, anyukám! Nem kell hozzá másra bíznod a gyerekedet, nem kell órákat töltened a szervezéssel, esetleg végül lemondanod az egészet azért, mert a nagymamának közbejött valami vagy induláskor éppen elalszik a babád. A tornákat otthonról, a nappalidból élő közvetítéssel, napi fix időpontokban végezheted, akár közös játékként a gyerekeddel, amivel mindketten jól jártok.

pixel

pixel

fitness1

A Gyerünk, anyukám! 2014. tavaszán önsegítő projektként indult. Az akkor 10 hónapos ikreim és a 3 éves “nagy” fiam ellátása töltötte ki a mindennapjaimat. Közel 20 kiló túlsúlyt halmoztam fel, testileg és lelkileg mélyponton voltam. A sportolás újrakezdésére egyre újabb határidőket szabtam, és már akkor tudtam, hogy nem tudom és nem is akarom tartani őket, amikor az önmagamnak tett ígéretek elhagyták a számat.

Több sikertelen életmódváltó kísérlet után úgy gondoltam, ha nyilvános és számon kérhető leszek, az megadhatja a hiányzó láncszemet, a motivációt. Ekkor hoztam létre azt a Facebook oldalt, melynek most 5800 követője van, és kezdtem megosztani edzésterveket, beszámolókat.

 

fitness2

Mára óriási, aktív közösség formálódott az oldal köré online és offline egyaránt, illetve elindult a www.gyerunkanyukam.hu oldal, ahol minden akörül forog, hogy az otthonról elszabadulni nem vagy csak nehezen tudó kismamák ismét jól érezzék magukat a bőrükben. Az órarend összeállításakor a hangsúly azon van, hogy minél többféle, otthon biztonsággal végezhető órát próbálhassanak ki a résztvevők, akár már a szülést követő 6-8. héttől. Napi három idősávban, minden hétköznap délelőtt 10-től, délután 13 illetve 14 órától és este 20:30-tól és 21 órától élő közvetítésben indulnak az órák. Így talán nehezebb halogatni, majd másik napra tolni a kezdést, ami tipikus és emberi a bármikor végezhető teendők kapcsán. Aktuális órarendünkben helyet kapott a szülés utáni regeneráló torna, hasizom regeneráló jóga, dinamikus jóga, nyújtás, pilates, latin fitnesz, preventív gerinctréning, maminbaba, formatorna light és extra.

A portálon a tornák mellett sok tartalom és szolgáltatás is megtalálható. Minden hónapban lehet csatlakozni a havi kihíváshoz, mert az eddigiek már igazolták, hogy a versengés kell, jó és szórakoztató, akár önmagunk, akár más ellen indulunk harcba. Havonta egyszer egy-egy olyan sztáredző tart órát, aki kifejezetten a kismamák igényeire és lehetőségeire koncentrálva állítja össze a gyakorlatokat. Ha mindez önmagában nem adna elég motivációt, vannak pontgyűjtéssel elérhető szintek és ranglisták, “sikersztorik” rovat, amelyben helyet kapnak az „inspiranyu” sztorik, verseny beszámolók, közös programok hírei és összefoglalói.

 fitness3

Regisztráció után az első két hétben lehetőség van díjmentesen kipróbálni az oldalt.

Mit veszíthetsz? Maximum az erőtlenséged, rossz hangulatod és pár kilót!

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása