Fel

Hangár – ismerős programok sok újdonsággal

Hangár – ismerős programok sok újdonsággal

Számos ismerős programmal várja a piciket, kicsiket, nagyobbakat (szülőkkel és nagyszülőkkel) a HangÁr, a Müpa immár ötödik évadba lépett „családi csomagja”. A különböző zenés előadás-, illetve foglalkozás sorozatokat a különböző korosztályok igényei szerint állították össze pici babáktól az érettségizőkig.

 

A hét minden napján

 

Szerdánként továbbra is négy csoportban várja dr. Gállné Gróh Ilona a Ringatóra érkezőket, már kedves ismerősök a kéthetente hétfőn sorra kerülő Babakoncertek, a vasárnaponkénti Cifra Palota-rendezvények, bennük a magyarlakta területek régióit, történelmi városait bemutató Hetedhét országgal, a zeneakadémisták népszerű Hangulatkoncertjei, amelyek a Fischer Annie-ösztöndíjasok Hangulat Extra valamint a Liszt Akadémia tehetséggondozó programjának ösztöndíjasait helyzetbe hozó A jövőre hangolva – Gradus ad Parnassum hangversenyeivel bővültek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Matiné és minimatiné

 

Folytatódnak a 2-től 8 éves korig ajánlott szombati Minimatiné-koncertek: délelőtt 11-kor kezdődnek és két héttel később ismétlődnek. Szeptember 24-én (majd október 8-án) Török gyerek megvágta címmel az Arasinda török népzenei együttes játszik autentikus népzenét, a műsorvezető Lukácsházi Győző lesz. (A folytatásban Álom, álom kitalálom a Kabóca Bábszínházzal október 22-én és november 5-én, majd a Ciróka Bábszínházzal A kékruhás kislány története november 19-én és december 3-án.)

 

A nagyobbaknak (egészen 18 éves korig) a Matinékoncerteket kínálja a Müpa. Ezek tematizált hangversenyek vasárnapi napokon 11 és 15 órakor. A 2011-es őszi évad témája a gyermek: október 2-án Ravel egyfelvonásos meseoperája (A gyermek és a varázslat), október 30-án Gyermekek mikrokozmosza címmel a legnagyobb zeneszerzők gyermekek számára írt zongoradarabjai, november 20-án a Csodagyerekek, halhatatlan muzsikusok gyerekkori művei, december 18-án pedig Gyermekszimfóniák, gyerekmuzsikusok és gyerekhallgatók számára írt szimfonikus művek várják a közönséget.

 

 

Hang-szer-szám

 

A már harmadik évadjába lépő, 6-12 éveseknek javasolt Hang-szer-szám őszi témája a Magyar népi hangszerek. A népi hegedű és a kontra mutatkozott be szeptember 17-én, Pál István „Szalonna” és barátai közreműködésével. A tamburák családja Eredics Gábor (és családja) révén válik ismertté október 15-én.

 

A tárogató és a klarinét: a verbunkos zene emblematikus fúvósait Borbély Mihály és barátai mutatják be november 12-én. Végül, de nem utolsó sorban Az ütőgardon is megszólal Farkas Zoltán „Batyu” kezében, december 10-én.

 

Nem szűnik meg természetesen a Zenebona – Ne csak hallgasd! sem (kéthetente szombat délelőtt 11-kor), folytatódnak az orgonavezetések, tovább élnek a kedvezmények. A hagyományos újévi hangversenyen Haydn zenéjével és a muzsikálás örömeivel ismerteti meg hallgatóit Fischer Ádám Kossuth-díjas karmester.

 

 

A MÜPA gyerekeknek szóló programjai részletesen megtalálhatók az Egyszervolt.hu családi programajánlójában

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása