Fel

Három új társasjáték a Pagonytól

lajka-blogborito075x-2

Három új társasjáték a Pagonytól

 

Társasjáték rajongók figyelem! Idén ősszel három új társasjátékkal bővül a Pagony kiadó kínálata. A játékok mindegyike egy-egy népszrű könyvsorozathoz kapcsolódnak.   

Koncentráció fejlesztés segítése a Kuflikkal

Dániel András: A kuflik és az esőtánc Játék tervező: Bojti Anna

Kooperatív társasjáték izgő-mozgó gyerekeknek. A kuflik és az esőtánc alapvetően a memória szabályaira épül, de annál sokkal több: jól meg lehet kavarni egymást és saját magunkat is, így remekül fejleszti a koncentrációt, emellett a mozgás is teret kap játék közben. A memóriázás megtornáztatja az agyat, de itt nem csak az elme, hanem a test mozgatása is nagy szerepet kap, ugyanis egy csomó tánclapka tartozik a játékhoz, amiken az elhagyatott rét lakói prezentálják, milyen mozdulatokat kell bemutatni a játékosoknak ahhoz, hogy össze tudják állítani az esőtánc koreográfiáját. Az sem baj, ha a gyerekek még nem tudnak olvasni, az illusztrációkról azonnal érteni fogják, mi a teendő, és onnan már a memóriáé a főszerep! Az agymunka mozgással való kombinációja egyrészt pihentető lehet a kicsiknek, másrészt szuper mozgásfejlesztő játékká is teszi az Esőtáncot, hiszen olyan feladatokat kell végrehajtani, mint például a helyben futás vagy a saját fejünkön való dobolás.

A játék már 3 éves kortól játszható, úgyhogy a kicsik sem maradnak ki a mókából! A szabálykönyv szerint sokféle verzió kipróbálható, a legegyszerűbb változattal pedig teljesen biztos, hogy a család legifjabb tagjai is megbirkóznak majd.

3-8 éves korig, 2-4 játékosnak, a játékidő kb. 20 perc.

 

6593688_5

 

 

Finommotorika fejlesztés Lajka kutyával

Lencse Máté: Lajka – Űrutazás 3-5-8 éveseknek

Illusztrátor: Kismarty-Lechner Zita

A népszerű 3-5-8 perces mesék nyomán 3-5-8 éveseknek szól ez a játék, de a legnehezebb játékmód a felnőtteknek is kihívás.

Lajka, az űrutazó kutya felfedező útra indul. Találkozik egy csomó érdekes űrlénnyel, majd megérkezik a Kutyuri bolygóra, ahol különleges űrkutyaeledeleket és -játékokat fedez fel, végül a Hexa bolygón nyomoz űrkukacok után… Lajkával a gyerekek egyik bolygóról a másikra kalandozhatnak a világűrben, miközben játékosan és észrevétlenül fejlődik a finommotorikus és logikai készségük és a koncentrációjuk is!

A társasnak a szinte észrevétlen, játékos fejlesztés az alapfilozófiája. A színezés az egyik legmegnyugtatóbb módja annak, hogy fejlesszük a kicsik finommotorikus képességeit, a Lajka pedig éppen a színezésre épül! De nem a hagyományos módon, hiszen egy aktív 4-5 éves gyerek nem feltétlenül üldögél hosszabban egy színező mellett – pontosan ezért tartozik hozzá egy izgalmas kerettörténet is. A színezés mellett pedig a kis extra feladatok miatt a logikus, összetett gondolkodás fejlődését is aktívan segíti a társas, és mivel nagyon izgalmas, a koncentráció sem fog a kis játékosoknak nehezére esni.

A dobozban 3 játékváltozat és színezőtömb található, de ha ezek elfogynának, akkor a sablonok online ingyenesen elérhetőek.

Ideális 3-10 éves korig, 2-4 játékos részére, a játékidő kb. 20 perc.

 

lajka-blogborito075x-2

Játék a betűkkel

Lencse Máté: Abszolút megvadult betűk

Illusztrátor: Bernát Barbara

Az Abszolút megvadult betűk egészen új szintre emeli a szavakkal történő játék élményét. A dobozban található 6 dobókocka, és ezek minden oldalán egy-egy mássalhangzó: a játékosok ezekkel dobnak, és a kapott mássalhangzókból kell (természetesen magánhangzókkal kiegészített) értelmes szavakat alkotniuk! Lehet ragozni, múlt időt használni, a lényeg, hogy értelmes szó kerekedjen, és hogy a dobott betűkből a lehető legtöbbet felhasználja a játékos. A hat dobókockával kidobott mássalhangzókat ugyanis bármilyen magánhangzókkal kiegészíthetjük, és a szavunkat bárhogy csűrhetjük, csavarhatjuk, amikor felírjuk a táblánkra, hogy minden betű a lehető legjobb helyre kerüljön. Hogy a felnőttek se legyenek előnyben, a gyerekek három különleges segítséget is felhasználhatnak a lapjukról.

Játszhatók kooperatív társasként, csapatban együtt dolgozva, vagy akár versengve is. Sőt, van egy haladóknak szóló, nehezített verzió, amikor lehet egymástól betűket csenni vagy furfangosan megakadályozni a többieket, hogy a saját szavaikat letegyék a táblára. A fiatalabb családtagok számára pedig lehet előnyt biztosítani, vagy nehezíteni a pályát azoknak, akik már tapasztaltabbak. Így aztán mindenki számára pozitív lesz az élmény.

4 játékmód, kezdő és haladó játékverzió 9-99 éves kortól, 1-7 játékosnak, a játékidő 45 perc!

 

abszolut_megvadult_betuk_box_3d

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása