Fel

Helytakarékos lakberendezés

szoba7

Helytakarékos lakberendezés

 

Helytakarékos lakberendezés – Ha nem áll nagy hely a rendelkezésünkre!

pixel

pixel

kep-1
Attól még, mert lakásunk kicsi, nem kell megválnunk a szeretett tárgyainktól, az emlékeinktől. Egy kis kreativitással mindenből kisajtolható némi extra, amit a javunkra fordíthatunk. Nézzük miből és hogyan!

Kisebb lakásba kell költözni? Vagy egyszerűen csak kinőttük az eddigit? Úristen, akkor selejteznünk kell és megválni lehetőleg minél több kacattól, mert már egy tűt nem lehetne itt elejteni.

Ismerős? Akkor jó helyen jársz, mert sok ilyen esetre tudjuk a megoldást. Persze nem arra szeretnénk senkit sem buzdítani, hogy folytasson gyűjtögető életmódot, de az viszont tény, hogy az ember nem szívesen válik meg olyan tárgyaktól, amelyekhez érzékeny szálak, emlékek fűzik. Nem is kell!

 

Konyha

Sokaknak okoz problémát a hűtő elhelyezése. Ez az eszköz egy olyan része a háztartásnak, amelyre mindenképpen szükség van, azonban nincs akkora méretbéli választék, mint egy asztal vagy egy függöny esetében. Ráadásul mi magunk sem tudunk otthon farigcsálni rajta. Abból kell a legjobbat kihozni, amink van.

A hűtőt sosem szabad teljesen rátolni a falra, mert nem tud “lélegezni” és ez csökkenti az élettartamát – szokták mondani a hozzáértők. Az ember azt gondolná, hogy az a néhány centi nem is fog hiányozni, hiszen olyan kicsi. Viszont ha egy toló-polcrendszert építenénk oda, akkor már is mindjárt feltűnővé válna, hogy mennyire kihasználatlan volt eddig ez a tér.

A másik eset, amikor a hűtő és a plafon magassága között sok a hely. Ilyenkor a hűtőből “beépített eszközt” szoktak varázsolni, így felette és mellette újabb kihasználható területek keletkeznek. Persze a körbeépítés nélkül is tudunk a hűtőre vagy mellé pakolni, csak az olyan rendezetlen és zsúfolt érzetet kelthet.

 

kep-3

 

Fürdőszoba

Azt már sokan tudják, hogy a mosdókagyló alatt milyen jól tud jönni egy kis szekrény, ahová a tisztítószereket pakolhatjuk. Azonban az már kevesebbeknek jut eszébe, hogy ugyanezt akár a káddal is megtehetnénk.

A legtöbb ember körbefalazza a kádat, szép csempével dekorálja és soha nem használja ki az ott lévő helyet. Pedig oda is lehet ám bőven pakolni, például a tisztálkodó szereket, gyermekünk vízi játékait vagy akár törölközőket is, attól fűggően, hogy mekkora helyet tudunk felszabadítani..

Amit viszont mindannyian ismerünk mégis kezd kimenni a divatból, az a kádat átívelő kis polc. A kád két szélén megtámasztja magát, és pakolni lehet rá. Már nagyon szép darabokat lehet vásárolni, nem csak az egyszínű csúnya műanyag létezik.

 

kep-4

 

Lépcsők és emelvények

Ha kellően tágas a belmagasság, akkor nyugodtan megemelhetjük a talajszintet, egy jókora dobogót hozhatunk létre, amely tulajdonképpen egy óriási, alapterület méretű fiók. Nem csak jól mutat, de rendkívül praktikus.

Nem beszélve a galériákhoz felvezető lépcsőkről sem. Ha a lakás elrendezése úgy hozza, hogy csak szemből láthatjuk a lépcsőt, akkor érdemes úgy építeni, hogy a lépcsőfokok közül néhány (pl. az első három) kihúzható legyen, amelyekbe szintén pakolhatunk.

Ha oldalról is hozzáférünk a lépcsőhöz, akkor egy komplett szekrény is létrehozható belőle.

 

kep-5

 

Egyéb apróságok

SAROK POLC

A falra szerelhető polcokat mindannyian nagyon szeretjük, de azt már kevesen gondolják végig, hogy a sarokhoz érve nem kell megszűnnie a polcoknak.

Annak vonalát követve tovább folytatódhat, így annyival is tobb helyünk marad.

Ráadásul még jól is mutat, hiszen rendkívül egyedi és nagyon kreatív.

 

kep-6

 

SZÉK, RUHA AKASZTÓ, KÖNYVES POLC

Mi a közös bennük?

Hogy ez mind egy tárgy.

Az igazán bevállalósak színre festik és felfúrják a kerti camping széket a falra.

Az ülőkéjét könyvek vagy egyéb tárgyak tárolására használhatjuk, a lábaira pedig bármit ráakaszthatunk, például ruhákat.

 

kep-7

 

forrás: kicsisziv.hu

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása