Fel

Helytakarékos tippek

szoba6

Helytakarékos tippek

 

Mindannyian tapasztaltuk, hogy ahogy nőnek a gyerekek, úgy van egyre nagyobb térre szükségük. Pici korban elég nekik a kiságy, majd a járóka és végül szépen, fokozatosan birtokba veszik az egész lakást.

pixel

pixel

szoba5

Gumifalak helyett

Egyre nagyobb ágyra, egyre több szekrényre van szükségük, ahogy szaporodnak a ruhák, könyvek és játékok. Sajnos, nem feltétlenül tudunk nagyobb otthonba költözni, és többnyire a gyerekszoba falai sincsenek gumiból, így adott területet kell a legjobban kihasználnunk.

 

Lakberendezési szempontok

Elsődleges szempont a biztonság és a funkcionalitás. Kisebb gyerekek esetében figyeljünk a lekerekített bútorszélekre és festett bútorok esetén nagyon fontos, hogy egészségre ártalmatlan festékkel legyenek kezelve.

Nagyobb gyerekek esetében előtérbe kerül a bútorok használhatósága, hogy megfeleljen a gyerekek igényeinek úgy a játék, mint a tanulás terén.

 

szoba4

Hogyan növelhetjük a teret?

Természetesen a szoba falait nem tolhatjuk odébb, de függőleges irányban bátran terjeszkedhetünk.

 

szoba2

Emeletes ágyak

Ha két gyerkőcnek kell osztozni egy szobán, különösen jó ötlet lehet ha emeletes ágyat vásárolunk számukra. Ily módon gyakorlatilag egy ágynyi alapterületen két alvóhelyet tudunk kialakítani.

 

szoba3

Magasított ágyak

Jó megoldás lehet, ha úgynevezett magasított ágyat választunk, ahol az ágy alatt szekrények, fiókok kapnak helyet, így egy ágynak megfelelő alapterületen helyezhetjük el az alvóhelyet és alatta a pakolós részt is.

 

Galéria kialakítása

Megfelelő belmagasság esetén galériát, vagy galériaágyat is kialakíthatunk a gyerekszobában.

Akár egy ágyas galériát is kialakíthatunk, így megtakartjuk az ágy által elfoglalt helyet és az sem jelent problémát, ha helyhiány miatt csak felülni lehet az „emeleten”, úgyis csak alvás célját szolgálja.

Ha nagyobb belmagasság áll rendelkezésünkre, lehet a galéria is kicsit nagyobb alapterületű, így esetleg egy kis rakodó területet is ki tudunk alakítani odafent.

 

Ha bőséges belmagassággal tudunk gazdálkodni, jó megoldás lehet, ha az ágyak az alsó szinten maradnak és a ruhatárolót alakítjuk ki a fenti részen.

 

 

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása