Fel

Hetedhét Piknik: Vasárnapi gyerekfesztiválok

Hetedhét Piknik: Vasárnapi gyerekfesztiválok

A Hetedhét Programok egy minden hónapban jelentkező rendezvénysorozat, amely a családos, gyermekes közönségnek nyújt kikapcsolódást koncertekkel, színházi produkciókkal, iparművészeti alkotó helyszínekkel és közösségi aktivitásokkal a budapesti Akvárium Klub füves területein.. Ez a tartalmi egység komplett élménnyé varázsolja az Akvárium klubbal töltött napot. Az első rendezvény augusztus 12-én vasárnap lesz, s a kavalkádot a WAMP (Vasárnapi Dizájn Vásár) teszi még színesebbé, amely külön gyermek részleggel jelentkezik majd.

 

Délelőtt Aranyhal, Mono Manó

 

Rövid ízelítő az első „hetedhétvége” programjából: a Trambulin Színház fél tizenegykor kezdődő előadásában az Aranyhal meséjét nézhetik meg a kicsik. A tanulságokkal teli zenés mesejáték a hálóba került Halkirályról szól, aki a szabadulásáért cserébe teljesíti Bódog halász pöffeszkedő, házsártos feleségének kívánságait, amíg teheti. A több változatban ismert történetet most az Aranyhal meséli el, az előadás során pedig kiderül, hogy mit kezd a csodával az együgyű halász és nagyravágyó felesége. A mesejátékot követően indul a zenei program a Mono Manó zenekar koncertjével, aki immár tizennégy éve igyekszik a gyerekek személyiségét kibontakoztatni a készségeik, képességeik, tehetségük figyelembevételével. Az együttes mindezt a zene, a játékosság és a kommunikáció segítségével teszi következő koncertjén is.

 

 

Délután Pohárzene, Csintekerintő

 

Délután minden egész órában Pohárzene hallható Sárközi József üvegzenész előadásában, a nagyobbak pedig ki is próbálhatják e különleges hangszert. 16 órakor kezdődik Bognár Szilvia előadása, aki a Csintekerintő albumát mutatja be, amely a nagy sikert arató gyerekműsorának esszenciája. Az évszakok változására épülő előadás zeneiségében, szövegeiben és mondanivalójában is bemutatja azt a kulturális hagyományt, amelyet az egykori paraszti társadalom hagyományozott ránk, annak szokásaival, hiedelmeivel. Bognár Szilvia zenekarát a hazai jazz, népzenei, illetve világzenei produkciók neves előadóiból hívta életre. Gyümölcsöző együttműködésüket már négy album fémjelzi. Dalaik jó része gyermekeknek szóló verseket tartalmaz, melyek mondókákkal, találós kérdésekkel, játékokkal egészülnek ki. A saját szerzemények és népdalfeldolgozások mellett Kányádi Sándor, Weöres Sándor, Hajnal Anna és Nagy László megzenésített költeményei is felcsendülnek.

 

 

Élő halak, vizes kísérletek Táncház

 

Az Akvárium állandó vasárnapi programja, a Családi Táncház is bekapcsolódik a fesztivál műsorába.

 

A Naphon Csoport szervezésében a kicsik és nagyok egyaránt táncra perdülnek a mindenki által jól ismert dalok hallatán. A program a közös éneklésről tánctanulásról és népi játékokról szól.

 

A résztvevők elsajátíthatják egy adott tájegység jellemző táncait, dalait, anyanyelvi szinten, kortól, tánctudástól függetlenül. A zenéről Ifj. Csoóri Sándor /Muzsikás együttes/ és fiai gondokodnak.

 

A nagy előadások, koncertek mellett 10-18 óráig folyamatosan foglalkozások, játékok színesítik a programkínálatot. Lesz készműves foglalkozás, horgászverseny, Akváriumfestés vagy papírhajó verseny is, ahol kizárólag saját építésű hajókkal lehet indulni. Ám lesz még Élő Akvárium halnézegető, igazi élő, magyar halakkal, tudományos vizes játékok kipróbálható kísérletekkel, érdekességek a vízzel, a vízben. Játssz és tanulhatsz az akvárium professzorától.

 

Elektromos kishajó verseny – a távirányításos hajókat Te is kipróbálhatod az akvárium medencéjében!

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása