Fel

Hurrá, mindjárt nyaralunk !!!

Hurrá, mindjárt nyaralunk !!!

Előrelátó szülők már most „bejelentkeznek” a nagymamákhoz, egyeztetik munkahelyükön a szabadságukat, s elkezdik keresni a nyári táborok nyújtotta megoldást iskolás gyermekeik számára. A választék zavarbaejtő, de honnan lehet tudni, hogy a nemcsak gyerekmegőrzésre fizet ki a szülő hetente tízezreket. Cikkünk végén néhány jótanács, előtte pedig néhány igazán értékes nyári ajánlat.

Látogatás az ókorban

 

Szeretnél agyagból egyiptomi amuletteket, edényeket készíteni? Szeretnéd megismerni az egyiptomi isteneket és hitvilágot, mumifikálási eljárásokat? Jelentkezz VAM Design egyiptomi nyári táborába és izgalmas kalandokban lesz részed!

 

A tábor múzeumlátogatásokkal, interaktív tanulással és kézműves alkotással egybekötött programjának célja, hogy a résztvevők játékos formában tanuljanak és hasznosan töltsék idejüket egyfajta kulturális nevelés keretei közt. A kézműves tevékenységek felölelik a különböző anyagok és technikák megismerését. A program keretében a témához kapcsolódó más múzeumok kiállításait is meglátogatják a csoportok. Egy állatkerti séta során pedig kiderül, melyek azok az állatfajok vagy közeli rokonaik, amelyek az ókori Egyiptomban élhettek, vagy éppen istenként tiszteltek.

 

A tábor június 21-étől hetes turnusokban indul, hétfőtől péntekig, reggel 8-tól délután 16 óráig. Résztvevő korosztály: 7 – 12 éves korig, korosztályonként beosztva. A tábori részvételhez előzetes regisztráció szükséges! A tábor min. 5 résztvevő esetén indul. Egy csoportban max. létszám 10 fő. Kérésre német és angol nyelvű animátort is kap a csoport.

 

Szintén az ókorba kalauzol az antik színház – tábor a Szépművészeti Múzeumban felsőtagozatos gyerekeknek

 

A résztvevők megismerkednek az antik színház és színdarabok jellegzetességeivel, az előadásokat kísérő zenével és hangszerekkel. Megismerik, hogyan zajlottak Athénban a költői versenyek, kik játszottak a darabokban, és mit viseltek — mindezt az ókori irodalom, művészet, az ásatások és a Szépművészeti Múzeum antik kiállításán látható műtárgyak segítségével. Maguk is készítenek tárgyakat az Éós műhelyében.

 

 

Térgéppel a Mondák Földjén

 

Ez a cime a Képzeletműhely nyári táborának, amely olyan izgalmas témákat dolgoz fel rajzos-kézműves eszközökkel, mint hogy Mi volt a Hadak Útja? Félni kell-e a Totemtől? Beszélnek-e a nevek? Mit jelent, ha valaki harci diszbe öltözik? Az időutazáshoz számtalan eszközt a tábor résztvevői maguk készítenek el.

 

A vizuális kalandozást egy óriási iránytű segíti, amely téren és időn át kalauzolja a résztvevőket.

 

A hagyományos rajzórai kellékek mellett  az alkalmazott eszközök tárházába kerülnek a legkülönbözőbb festő-, vágó- és kaparóeszközök, frissen folyó festékek vagy színes és fekete tustinták, különféle növények, maguk gyártotta festőkések, sőt fogkefék és szivacsdarabok, valamint a sokszorosító grafikai eljárások egyszerűbb eszközei is.

 

A tábor június 21-től és június 28-ától indul, és két 5-5 napos turnusban, egy zöldövezeti kerületben, Pestlőrincen, a Közösségi Ház Kandó téri Klubjában. Résztvevő korosztály: 7 – 12 évesek.

 

Indul a Játék Műhely nyári művészeti tábor is a Játékszinház, amelyet Pilisborosjenőn szerveznek iparművész tanárok június 28. és július 2. között. A hét során a gyerekek megalkotják történetük szereplőit, bábszínházban játszanak velük, majd betekintve a filmkészítés rejtelmeibe, a tábor végén hazavihetik saját kisfilmjüket is DVD-n.

 

Táborválasztó kiskáté

 

1./ A szolgáltatások minősége és az ár arány: ezt elsősorban az étkezésen mérhetjük le. Ha olcsónak tűnik, érdemes megkérdezni, miért annyi, amennyi?

2./ A legfőbb motiváció a táborválasztásban a biztonság, hiszen a gyereket egy teljes hétre a szervezőkre bizzák. A személyes kapcsolatfelvétel ezért is elengedhetetlen, hiszen a szülőt is megnyugtatja, ha látja, hogy nem vadak közé megy a gyerek, és a pedagógusok, az animátorok megbízhatóak.

3./Látogatás a helyszínen, és a szervezők alapos kifaggatása:kik járnak ide, milyen körből verbuválódik a résztevők köre.

4./A program: megfelelően változatos, ugyanakkor az életkornak megfelel-e? „Legeltetés” vagy tényleg képességfejlesztés.

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása