Fel

Idilli élet a hegytetőn sárkányokkal

sarkany-zebegeny4

Idilli élet a hegytetőn sárkányokkal

… és sok más kedvességgel!

Emlékszel mikor készítettél utoljára papírsárkányt? Emlékszel mit éreztél amikor először belekapott a szél? Tudod milyen érzés a fűben fekve legalább száz szélben táncoló papírcsodát látni?
Szeptember 17–18.   Zebegény, Sárkány domb

pixel

pixel

sarkany-zebegeny1

Zebegény

 

Idén hatodik alkalommal rendezzük meg a Zebegényi Sárkányfesztivált, ahol ezt mind-mind átélheted, nem is akármilyen környezetben. A Börzsöny hegység vonulataira és a Duna éppen errefelé kanyarodó természetére 360 fokos panorámával körülölelve csodálkozhatsz rá, miközben celluxért vagy krepp papírért nyúlsz. Nálunk nyugodtan elengedheted a hétköznapok apró kis bosszúságait papírsárkánynak álcázva, de ha úgy érzed képes vagy rá, óriási kite-okkal és többzsinóros trükksárkányokkal is próbálkozhatsz, bőven lesznek majd akik elismerően rád kacsintanak, ha neked is sikerül elemelkedned a földtől.

 

sarkany-zebegeny5jpg

 

Képzeld csak el, hogy megérkezel Zebegénybe, felszállsz a sárkány buszra, és máris a világ egyik legszebb helyén vagy. Na, de felmerül a kérdés, hogy mit lehet itt csinálni a sárkányeregetésen kívül. Lehet például a design- és kézműves vásáron gyönyörű és hasznos dolgokkal, de minimum jó sok kreatív energiával gazdagodni, a gyermekek interaktív meseelőadáson vehetnek részt, különböző készségfejlesztő játszóházakban ügyeskedhetnek, kergetőzhetnek a réten, festhetnek, agyagozhatnak, és nagyon-csudajó-dolgokat próbálhatnak ki. Lesznek különféle koncertek illetve zenés programok, nagyon családias hangulat, sok-sok kedves ember, „egészcsaládotelszórakoztató” műsor két napon át, és raklapból készült nyugágyak 5 csillagos kilátással.

 

sarkany-zebegeny3

 

A gasztrohedonistákat tárt kapukkal várja a sárkánykonyha és a sárkánybár, a művészlelkűek pedig olyan eregetnivalót készíthetnek maguknak a sárkányműhelyben, amilyet csak szeretnének. Merthogy sárkányműhely is lesz, kedvezve ezzel azoknak, akiknek a sárkánykészítési technikáik feledésbe merültek.

 

Fogjátok a családot, és (szél)irány a Dunakanyar, azon belül is a Zebegényi Sárkányfesztivál! A belépés ingyenes. Nagyon felemelő lesz!

 

További információk:

https://www.facebook.com/teddmagadszabadda

https://www.facebook.com/events/677190059097592/

http://www.sarkanyfeszt.hu/

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása