Fel

Igazi klasszikus és a család nagy kedvence – A vasút

duplo3

Igazi klasszikus és a család nagy kedvence – A vasút

 

A december talán a legemlékezetesebb hónap mindenki számára az évben, hiszen az ünnepeknek köszönhetően sokkal több időt tudunk együtt tölteni szeretteinkkel, ezáltal számos élménnyel gazdagodunk. Megannyi lehetőségünk van arra, hogy az egész család számára izgalmas és érdekes programmal színesítsük a hétvégéket, illetve a karácsonyi szabadnapokat, éppen ezért érdemes a lehető legváltozatosabban alakítani a szeretteinkkel eltöltött időt.

 

duplo1

Az egyik legkézenfekvőbb megoldás, ha a természetet választjuk. Persze a kicsik nagyon izgatottak lesznek a havazás láttán, és határtalan örömmel vetik bele magukat a szánkózás, hógolyózás rejtelmeibe, de akár anélkül is számos izgalmas opciónk adódik, így például egy kellemes kirándulás vagy a kert csinosítgatása. Amennyiben otthonunk melegére vágyunk inkább, igyekezzünk olyan programokat szervezni, amik egyszerre fejlesztik és szórakoztatják a gyerkőcöket, illetve minket is.

 

duplo5

Rengeteg vidám percet szerezhetünk a családnak a közös lakásdíszítéssel, főzéssel és játékkal. Érdemes olyan építőjátékokkal játszani, amik az egész családnak megfelelőek, így hosszú időre lekötik a kisebb és nagyobbacska gyermekeket is. Ezek a játékok kitűnő időtöltést kínálnak, hiszen kortól függetlenül csak a képzelőerőnkön és kreativitásunkon múlik, mit alkotunk végül. A LEGO DUPLO készletek tökéletes megoldást nyújtanak, ha másfél éves vagy annál idősebb kisgyermekek is vannak a családban, mivel az elemek kétszer nagyobbak, mint a hagyományos LEGO kockák, így tökéletesen illeszkednek a kis kezekbe. A biztonságos játékok hihetetlenül fontosak, hiszen a kicsik gyakran veszik a szájukba, próbálják megrágcsálni játékaikat.

 

duplo2

A LEGO DUPLO építőkészletek rendkívül jól fejlesztik a kicsik kreativitását, logikai-, problémamegoldó- és motorikus készségeit, illetve segítenek nekik abban, hogy fantáziavilágukat valósággá varázsolhassák.  A LEGO DUPLO Első vasútkészletem szett tökéletes választás a kicsiknek és a nagyobbaknak is, ugyanis minden gyerkőc, sőt még a felnőttek is rajonganak a vasútépítésért, ami egy kifejezetten összetett feladat; sínt, vonatot és egy állomást is fel kell építeni. Éppen ezért mindenki ki tudja venni a részét a közös alkotásból saját tudásszintjének megfelelően. Amikor a vasút készen áll, a vonat elindításával igazi szerepjáték veszi kezdetét a családtagok között, hiszen ebben a játékban bárki-bármilyen szerepet magára ölthet, így az egész család együtt elevenítheti meg a különböző “vonatos” történeteket. A szerepjátékok többnyire megélt élményekből táplálkoznak, így ez a vonatozás a gyerekek számára nem csak magáról a tevékenységről szól, hanem az emlékek újraéléséről és a valóság lemodellezéséről. Az utazás egyébként önmagában is izgalmas és fontos téma, hiszen a közlekedéssel kapcsolatos fogalmak és szabályok elsajátítása elengedhetetlen a biztonságos felnőtté váláshoz. A LEGO DUPLO szettek segítségével a gyerekek játék közben olyan élethelyzetekkel is megismerkedhetnek, amelyek ismeretében később már önállóan hozhatnak döntéseket a közlekedés során.

Nagyszerű kreatív játéktippeket találhatsz a www.DUPLOvilag.hu weboldalon!

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása