Fel

II. Bálint Ágnes Mesefesztivál

frakk

II. Bálint Ágnes Mesefesztivál

 

Mazsola, Frakk, Kukori és Kotkoda, Futrinka utca. Bálint Ágnes meséit évtizedek óta mindenki ismeri. Az írónő ötletéhez fűződik a TV Maci, a Kuckó, a Szeleburdi család, és a Magyar Népmesék első csokorba gyűjtése is. 

mesefe1

2014. május 31-én, szombaton és június 1-jén, vasárnap immáron második alkalommal rendezik meg Vecsésen a Bálint Ágnes Mesefesztivált, ahol a város főtere mesebeli világgá változik, s mindenki maga mögött hagyhatja a valóságot.

Az idősebbek újraélhetik gyermekkorukat, a fiatalokat pedig Levente Péter, Gryllus Vilmos, a Zabszalma együttes és még sok más program várja.

mesefe4

 

A II. Bálint Ágnes Mesefesztivál díszvendégei idén Csukás István mesefigurái lesznek

„Életre kel” ezen a hétvégén Süsü, a sárkány, akinek nem csupán a bábfilmben, de a vecsési mesefesztiválon is Bodrogi Gyula kölcsönzi majd a hangját. A mesék utcájában lesz pecázás a Nagy Ho-ho-ho horgásszal, csokievő verseny Gombóc Artúrral, fagylaltozás Bagamérivel, királylány mentőakció, mesés várjátékok és népi játszótér.

…És amíg a gyermekek élvezik az interaktív játékokat, addig a szülők ellátogathatnak az „APUKA MEGŐRZŐ”-be, valamint az „ANYA TANYÁ”-ra, ahol őket is varázslatos élmények várják…

mesefe5

A Mesefesztivál idején az egyéves születésnapját ünneplő Bálint Ágnes Kulturális Központban lesz Kulisszajárás, Csukás István meséinek vetítése; továbbá Böde Péter „Vándor Meseíró” kalauzol el a természetbarát mesék birodalmába.

Az érdeklődők a Mesevonaton elutazhatnak Bálint Ágnes írónő egykori lakhelyére. A Bálint Ágnes Emlékházban a gyermekek és szüleik a kincskeresés mellett megtekinthetik a Vízipók, valamint a Futrinka című színdarabot, és bepillantást nyerhetnek az írónő mesés fantáziavilágát tükröző szobáiba.

Tartsanak velünk, repüljünk együtt a mesék birodalmába!

(A rendezvény minden programja ingyenes!)

További információ:

Szappanos Krisztina, sajtóreferens – Vecsés Város Önkormányzata

Tel.: +36 30-668-55-16

www.vecses.hu, www.kulturba.hu

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása