Fel

Illemtan gyerekeknek – bemutató a Griff Bábszínházban

illem2

Illemtan gyerekeknek – bemutató a Griff Bábszínházban

 

A függönybe törlöd a kezed? Villával vakarod a fejed? Csípsz, rúgsz, veszekszel? Ha igen, a legfőbb ideje, hogy elmenj a zalaegerszegi bábszínházba !

 

illem5

… Ahol a Griff társulata illemtan órát prezentál. Ám ezt úgy teszi, hogy közben nem kioktat, hanem tanít és szórakoztat. A keszthelyi születésű Mosonyi Aliz írónő Illemtan gyerekeknek című könyve erre a garancia, ami alapanyagul szolgált a szombaton esedékes bemutatóhoz. A darabot Székely Andrea, a veszprémi Kabóca Bábszínház igazgatója rendezi.

 

illem4

– Gyerekként mindenki követ el csibészségeket, a megfelelő viselkedés nem születik velünk. Így volt ez szüleinkkel, nagyszüleinkkel, de még az ő papájukkal, dédpapájukkal is. A megértés, a tisztelet, a szeretet vezet aztán rá bennünket a helyes útra – mondja a rendező, aki már a negyedik Mosonyi Aliz művet vitte bábszínpadra. – Nagyon közel áll hozzám a szerző világa, nyelvezete, humora. Mosonyi Aliz általában kisebb történeteket ír, most is apró intelmekből építette fel a darabot Szántó Viktória dramaturg. A mese a nagymama személye köré fonódik, nála vendégeskedik három unokája, akik bizony kissé rakoncátlanok. Amilyenek mi is voltunk hajdanán. Az étkezés, a tisztálkodás, a vendégfogadás mind hordoz olyan elemeket, amelyek betartása nem mindig van ínyükre. De a nagymama iránti szeretet legyőzi a rosszalkodás csábítását.

illem3

– Sokat tesz hozzá az előadáshoz Kiss Erzsi zenéje is – utal a honi könnyűzene unikális egyéniségére a rendező. – Ő effektekben, hangokban, akusztikus elemekben gondolkodik, s rengeteg humort csempész e különleges zenei hangzásba. Azt remélem, hogy gyerek és felnőtt egyaránt sokat fog nevetni ezen a produkción.

 

A darabot síkbábok keltik életre, a vizuális világ (tervező Bodnár Enikő) a régi, térbe kihajthatós gyerekkönyvek hangulatát idézi, rajzfilmes, képregényes felhanggal. (Fotók: Pezzetta Umberto).

 

illem1

Szereplők:

B. Szolnok Ágnes

Medgyesi Anna

Szilinyi Arnold

Zeneszerző: Kiss Erzsi

Dramaturg: Szántó Viktória

Tervező: Bodnár Enikő

A bábokat készítette: Mészáros Gábor

Rendező: Székely Andrea mv.

 

Előadások 2015. februárban:

Zalaegerszegen:

2., 3., 4., 5. (hétfő-csütörtök) 10 és 14 óra

6. (péntek) 14 ó

9., 10., 11., 12. (hétfő-csütörtök) 10 és 14 óra

18., 19. (szerda-csüt.) 10 és 14 óra

25. (szerda) 14 óra

26. (csüt.) 10 óra, Pókaszepetk

27. (péntek) 13:30, Gelse

 

Jegyek bérletes előadásokra is válthatók.

 

Forrás: http://griffbabszinhaz.hu/

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása