Fel

Immunrendszer erősítés okosan

bizi3

Immunrendszer erősítés okosan

Erősítsük meg a gyerekek immunrendszerét! Egyenek sok vitamint, gyümölcsöt, halljuk mindenhonnan a jó tanácsokat. Rengeteg kis kapszulát adunk nekik, de nem mindegy, hogy milyeneket! Arról meg végképp ne feledkezzünk meg, hogy természetes úton is erősíthetjük a kicsiket.

Egyszerűn és egészségesen

A legegyszerűbb immunerősítőnk a fokhagyma, amely szinte minden háztartásban megtalálható. Napi egy gerezd, s máris tettünk valamit az egészségünkért. De, hogy a gyerekekkel miként lehet megszerettetni a fokhagyma erős ízét? Próbáljátok ki a legegyszerűbb ételt, mégpedig a fokhagymás pirítóst. Kenjük rá a fokhagymát a piritósra, majd kenjük meg egy kis vajjal – ez a régi recept, biztos hogy bejön a kicsiknél is.

maci

Szintén fontos a vöröshagyma, s annak a burka. Ebből igazán ízletes teát készíthetünk, s a legjobb a köhögés ellen. A gyerekeknek ízesítsük finom mézzel és citrommal, s akár az elkészítésben is segíthetnek. Vigyázat a hagyma csíp és könnyeket csal a kicsik szemébe is!

C-vitamin egyszerűen

A legnagyobb C- vitamin bomba a csipkebogyó, amelynek egy bogyója több vitamint tartalmaz, mint a citrom. Természetesen a citromot se vessük el, de ha csipkebogyót sikerül beáztatnunk este, akkor másnap már csak egy kicsit kell rámelegíteni, s máris kész a finom teánk. Garantált, hogy minden gyerek megissza, hiszen íze kiváló, s ha a gyerekekkel együtt szedtük le a bogyókat, akkor még nagyobb kedvvel isszák meg a teáját!

Bogyót, de milyet?

Hogy milyen vitamint adjunk a gyerekeknek, melyiknek van a legjobb íze, melyik a leghatékonyabb? A Zöld Lótusz egyik terméke a Vita Maci, mely gyümölcskoncentrátumokból állította össze a vitamintablettákat. A gyerekek válogathatnak a színes gumicukrok közül, hogy aznap épp melyiket egyék meg. S máris kezdődik a játék, s persze az immunerősítés, hiszen játszva védik az egészségüket, s még finom is a kis vitamin tabletta.

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása