Fel

Iskolai Drog ABC

drog-11

Iskolai Drog ABC

 

Magyarországon a marihuána és a „szipuzás” mellett a legelterjedtebb bizonyos gyógyszerek nem rendeltetésszerű, túlzott használata.* A HáziPatika.com Drog ABC-je, amely eddig a legismertebb drogfajtákat mutatta be, most újabb elemekkel bővült: bemutatja a gyógyászatban felügyelet mellett használt, ám nagyobb mennyiségben drognak minősülő készítményeket. A rovat ezen felül a pedagógusoknak is kézzel fogható segítséget ad letölthető drogprevenciós előadás formájában.

drog12

 A HáziPatika.com Drog ABC-je eddig a legismertebb drogfajtákat mutatta be a herointól a kokainon át a Gináig és egyéb dizájner drogokig. Az adatbázis most újabb elemekkel bővült, melyek nagy része a gyógyászatban, szigorú felügyelet mellett használt készítmények. Ilyenek például a kodein, a ketamin, vagy a diazepám, melyek adott mennyiség fölött a jogszabály szerint drognak minősülnek. Felkerült az adatbázisba a serotonin néven ismertté vált szer is, amely több halálos áldozatot követelt Magyarországon az elmúlt hónapokban.

„A középiskolások ötöde fogyasztott már életében valamilyen illegális szert, a legtöbben kannabiszt, visszaélésszerűen gyógyszert és speedet.**  A szülők, pedagógusok jó része tájékozatlan a témában. Első sorban nekik szeretnénk most segíteni. Drog ABC rovatunkban elhelyeztünk egy letölthető drogprevenciós segédanyagot, melyet az iskolák akár az osztályfőnöki óra anyagává tehetnek” – mondja Pilling Róbert, a HáziPatika.com főszerkesztője.

drog-11

A rovat elkészítésének célja az, hogy az esetleges fogyasztóknak felhívja a figyelmét a veszélyekre, környezetének pedig segítséget nyújtson a felismeréshez. A drogok részletes és szakszerű leírása mellett a drogfüggőségről, friss tanulmányokról és érdekességekről is folyamatosan tájékoztat.

A drogprevenciós előadás anyaga letölthető itt: http://www.hazipatika.com/psziche/drog_abc/cikkek/drogprevencios_oravazlat/20130920095346

 – nyp –

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása