Fel

Iskolai kedvcsináló

boseg3

Iskolai kedvcsináló

Vannak, akik nagy izgalommal várják az iskolakezdést. Ők az újonnan érkezett kis elsősök, akik ezen a napon lépik át először az iskola kapuját. Félelemmel vegyes kíváncsisággal lépdelnek az iskola folyosóin, számukra minden új és ismeretlen.

pixel

pixel

boseg4

 

Egy kis meglepetés

Vannak országok, pl. Németország, ahol ezen a napon apró ajándékokkal lepik meg az újdonsült elsősöket. Bár nálunk nincs hagyománya, azért érdemes elgondolkodni egy sulikezdő bőségszaru készítésén, biztos nagy örömet okozhatunk gyermekünknek és kellemes emlékeket szerezhetünk neki az első tanítási napjáról.

 

Mire lesz szükségünk?

A1 méretű vastag kartonpapír

Színes papírok különböző színekben

Krepp papír, akár több színben is

2 m szalag

Dekorációs matricák, rojtok, csillogó fóliák

Rajztábla, olló, vonalzó

Tűzőgép, erős folyékony ragasztó

Cellux, ceruza, fekete filctoll

1m spárga

boseg1

Elkészítés

A spárga segítségével készítsünk ideiglenes körzőt és a kartonra rajzoljunk egy 45 cm oldalú, kb.105 fokos körcikket, az ábra szerint. Azért fontos, hogy a negyed körnél nagyobb cikket vágjunk, hogy legyen felület a ragasztáshoz.

 

Óvatosan vágjuk ki a körcikket, majd az ábrán jelölt részt kenjük meg bőségesen ragasztóval, majd ha egy kissé megszikkadt, tekerjük fel a körcikket és ragasszuk össze. Figyeljünk, hogy az így kialakult tölcsér hegyénél ne maradjon lyuk, nehogy a beletöltött ajándékok kiessenek.

 

Ha teljesen megszáradt a ragasztásunk, a tölcsér külső és belső oldalán is erősítsük meg átlátszó ragasztószalaggal, majd fedjük el a ragasztás nyomát színes matricával, vagy díszes szalaggal.

boseg5

Ezután a képen látható módon tűzzük a kb 50cm széles krepp papírt körben a tölcsér szájához, majd óvatosan hajtsuk ki, hogy később meg tudjuk tölteni ajándékokkal.

 

Ha igazán díszes tölcsért szeretnénk készíteni, rögzítsünk két rétegbe, különböző színű papírokat a tölcsér szájához, a kép szerint, a korábban leírt módon.

 

Ezután a színes papírokból vágjunk ki különböző mintákat a szaru díszítéséhez. Készíthetünk virágokat, pillangókat, de akár autókat vagy repülőket is, gyermekünk kedve szerint. A színes mintákat tetszés szerint ragasszuk a tölcsérre ragasztóstifttel.

boseg2

Mit tegyünk a bőségszaruba?

Miután elkészült a tölcsérünk nincs is más dolgunk, mint megtölteni mindenféle jóval. Tehetünk bele apró cukrokat és csokikat, valamint iskolaszereket, pl.ceruzákat, radírt, hegyezőt és bármi apróságot, aminek hasznát veszi az iskolában és belefér a bőségszaruba. Ha kellőképpen megtömtük, már csak össze kell kötnünk a szélesebb krepp papírt egy szalaggal és el is készült a sulikezdő bőségszaru.

pixel

forrás: www.teunneped.hu

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása