Fel

Iskolakezdés a Bach-virágok támogatásával

Schoolchildren at home time

Iskolakezdés a Bach-virágok támogatásával

Iskolakezdés? Augusztus elején, amikor ezerrel nyaral mindenki? Amikor még a gyerekek a hűs habokat élvezik és a táborozás izgalmaival töltődnek? Egy szóval tudok csak válaszolni, hogy igen. Már most Nekünk, felnőtteknek kell előre gondolkodnunk, hogy hogyan tudjuk majd megkönnyíteni az iskolakezdést. Legyen szó az első évüket most kezdő leendő elsősökről vagy az érettségi előtt állókról. De írhatnám ugyanezeket a sorokat a leendő óvodásokról, akiknek most lesz az első igazi nagy elválás a biztonságot adó családi fészektől.

pixel

pixel

Minden gyerkőc más és más, így az iskolakezdést is különböző érzelmekkel várják. Van olyan kis elsős, aki már bepakolt a vadi új iskolatáskájába, és alig várja, hogy szeptember legyen és van olyan is (szerintem ők vannak többségben), akiket egyáltalán nem érdekel ez a téma.

Iskolakezdés bátran.

Kezdődik az iskola

Iskolakezdés nehézségei

Új helyzet:

Nekik eszük ágában sincsen a “nagy iskolások” bőrébe bújni. Inkább még maradnának az óvodában, és játszanának tovább naphosszat. Ha ez a hozzáállás szeptemberhez közeledve is megmarad, akkor nekik mindenféleképpen ajánlanám a WALNUT – Dió Bach-virágcseppet, hogy könnyebben viseljék a változást, ami az iskolakezdéssel jár.Könnyebben megszokják az új környezetet, az új társakat és a pedagógusokat. Más lesz a napirend, az időbeosztás, jobban korlátok közé lesznek szorítva, amihez alkalmazkodni kell, ha tetszik, ha nem. A WALNUT – Dióeszencia gördülékenyebbé teszi ezt az időszakot.

Félős, szégyenlős, szorongó:

Azoknak a gyerekeknek, akik szégyenlősebbek, nehezebben barátkoznak, félénkek a MIMULUS – Bohócvirág Bach-virágeszencia segít. Bátorságot kapnak, erőt, hogy minden helyzetben boldoguljanak, le tudják vetkőzni szégyenlősségüket. Merjenek barátkozni, válaszolni, megmutatni, hogy milyen ügyesek (mert azok!) és a félelmük miatt ne rekesszék ki magukat a játékból, a közös gondolkodásból.  Az iskolakezdés környékén sokszor előfordul, hogy így éreznek a kicsik, ezért is fontos megtámogatni őket, hogy örömmel menjen iskolába, mert úgy a tanulás is könnyebb.

Önbizalomhiány:

Sok olyan kisgyerek van, aki bár nagyon ügyes és okos, de mégis fél ezt megmutatni. Úgy érzi, hogy ő nem tudja olyan jól, mint a többi kisgyerek ezért meg sem próbálja elmesélni, vagy megoldani a feladatot. Nem mászik fel a mászókára, mert az úgy sem sikerülne neki. A kevesebb önbizalommal bíró gyerekeknek a LARCH – Vörösfenyő eszencia lesz a segítségükre. Könnyebb a beilleszkedés is, ha sikerélményük van, ha elhiszik, hogy ők is képesek megcsinálni a feladatot.

Iskolakezdés félelemmel

A Bach-virágterápia gördülékenyebbé teheti az iskolakezdést.

Elsősegély a váratlan helyzetekben

Bach doktor összeállított egy keveréket, ami öt eszenciát tartalmaz. Pánikra, sokkra, koncentrálásra, érzelmek kezelésére és türelemre. RESCUE Elsősegély keveréknek nevezte el. Praktikussága abba rejlik, hogy van mihez nyúlni, ha valami váratlan dolog történik, nem kell gondolkozni azon, hogy most milyen eszenciára is lenne szükség. Ezért érdemes magunknál tartani a táskánkban, vagy az autónkban, hogy mindig kéznél legyen.  A gyerekeknek készül cukorka formájában is. Én azt szoktam javasolni, hogy ha tudjuk, hogy nehéz nap lesz az iskolában, akkor a gyerekek innivalójába tegyenek az anyukák 4 cseppet. Így amíg tart a víz vagy az üdítő folyamatos támogatásban részesülnek. Egyébként nagyon egyszerű a RESCUE és az egyedi eszenciák használata is. Hatása nem függ attól, hogy milyen fogkrémet használunk, vagy mikor eszünk vagy iszunk.

Váratlan esetekben jól jön a RESCUE Kids keverék.

Váratlan esetekben jól jön a RESCUE Kids keverék.

De mindennél fontosabb, hogy mi szülők bízzunk bennünk, és ne gondoljuk azt, hogy az ilyen-olyan iskolai értékelések objektívebbek, mint a mi szeretetteli látásunk (mert nem azok!).

Mi lesz veled Kincsem?

Őszintén! Tegye fel a kezét az, aki egy kicsit félti a csemetéjét! Ezzel nincs is semmi baj, mielőtt a szívetekhez kapnátok. De a túlzásba vitt aggódással bizony van.

A szeptemberi iskolakezdés mindig nagy terhet ró a szülőkre, és ez különösen igaz az elsős gyerekek szüleire. Kiderül, hogy jól választottak-e, jól döntöttek-e, hogy abba az adott intézménybe íratták a csemetét. Ez sok aggodalommal jár, és vannak olyan szülők, akik ezt nagyon nehezen viselik. Féltik, aggódnak már most, és ez a félelem óhatatlanul a gyermekre is hatással van.

Ne nehezítsük meg a dolgukat, inkább bátorítsuk őket, csak a mi szeretetünkből és a biztonságot sugárzó magatartásunkból tudnak merítkezni. Ha észrevesszük magunkon, hogy túlzottan aggódunk, már most féltjük a gyerekünket, állandóan e téma körül járnak a gondolataink, akkor a Bach-virágeszenciák közül a RED CHESTNUT – Vörös vadgesztenye és a WHITE CHESTNUT – Fehér virágú vadgesztenye segít elhessegetni félelmünket, és biztonságot sugározni. Az előbbi a túlzott féltést és aggódást kezeli, míg az utóbbi az állandó agyalást kapcsolja ki.

A Bach-virágeszenciák különleges módon, szelíden támogatják a gyerekek boldogulását. Ezek az eredeti Bach-virágeszenciák biztonságosak, nincsenek mellékhatásaik, nem gyógyszerek, nem kemikáliák, és a legjobb, hogy nagyon gyorsan képesek segíteni! Általánosan azt tapasztaljuk világszerte, hogy a gyerekek szeretik szedni a gyógyíreket, gyakran el is nevezik őket: varázs cseppnek, nyugi cseppnek vagy bátorság cseppnek. 🙂

forrás: http://bachvirageszencia.hu/iskolakezdes-a-bach-virageszenciakkal/

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása