Fel

Jégfagyi, jégkocka iglu és egyéb valódi trükkök, de hogyan?

da vinci

Jégfagyi, jégkocka iglu és egyéb valódi trükkök, de hogyan?

 

Ki ne szeretne 30 fokban otthon a jéggel babrálni, különböző formájú jégkockákat, jégdinókat „kiönteni”, vagy épp fagyit gyártani? Nincs is annál jobb szórakozás, hogy birtokba vesszük a konyhát és együtt pancsolunk egy kicsit, hisz ki ne nézte volna végig télen, hogy egy lábosban felolvad a hó vagy a jégcsap és milyen örömteli felfedezések voltak ezek?! Tessék időt szánni a felfedezésre, szülők gyerekek együtt és közben megtapasztalni a hidegrázást, a gerinc mentén végig húzott jégkocka bizsergető érzését és most az sem baj, ha néhány jégkocka a padlón landol…hisz nyár van!

pixel

pixel

A kreatívabbak jégfestéket is gyárthatnak, amihez nem kell más, mint egy hagyományos jégkockatartó, amibe különböző színű vízfestéket öntünk,   rekeszenként egy-egy színt, majd felöntjük egy kis vízzel és irány  a mélyhűtő. Egy kis idő múlva, amikor már szilárdabb, egy-egy pálcikát, spatulát belehelyezünk, hogy ez majd belefagyjon és így ezzel lehessen majd a jégfestés irányítani. Nagyon jó móka, de igyekezni kell a mű elkészítésével, mert napszaktól és hőmérséklettől függően igen hamar olvad a kreatív készlet.

 

Nyilván az otthoni kísérletezésnek se szeri, se száma, de aki beleszeret ezekbe a felfedezős dolgokba rettegjen, mert soha nem lesz vége. Egy azonban tuti, a környezetismeret órán ezeknek a gyerekeknek lesz a legtöbbet fent a keze a jelentkezéskor és Ők értik majd meg leginkább az összefüggéseket, hisz játszva tanulni a legjobb. Ötletet meríteni pedig sok helyről lehet, például augusztusban minden hétvégén  délután 15:30-tól a Da Vinci Learning TV csatornán fókuszban: Csináld magad!

 

Készülj a legjobb csináld magad ötletekre, mert ebben a hónapban ez lesz a középpontban a Da Vinci Learningen. Legyen szó akár sütésről, barkácsolásról, kertészkedésről, jó tippeket adunk szorgos ujjaidnak.  A Jéghideg tudományról – pl. a jégkrém iglukról – pedig augusztus 12-én lesz szó, 16.30-tól, a Gyerünk srácok című sorozatban,

Az Artzookában narancs éjjeli lámpa, a Pofonegyszerűben házi kísérletek, a Kert c. sorozatban palántázás, a Művészi kézügyességben pedig filmezés.

Klassz, ugye?

Ha mindettől megéheztél, a konyhában is kreatívkodhatsz a Gasztrobbanás segítségével. Palacsinta és paradicsomszósz? Grr, nem biztos… Kapcsolj ebben a hónapban minden hétvégén a Da Vinci Learningre a legjobb csináld magad ötletekért! Ez az alkotás ideje!

forrás: http://felelosszulokiskolaja.hu/vidam-diak/jatekos-tudomany/nyari-fagy-avagy-kiserletezz-a-jeggel-otthon

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása