Fel

Ismerd meg a Disney-hercegnők életét!

logodhn

Ismerd meg a Disney-hercegnők életét!

 

A Disney-hercegnők sorozat újabb 5 epizóddal bővül a mese.tv-n.
A mostani évad főszereplői a gyönyörű hangú Csipkerózsika, a szelíd Hamupipőke, Belle és Aranyhaj mellett találkozhatsz a két kalandvágyó testvérrel, Annával és Elzával is. Válaszd ki, hogy melyik hercegnőt szereted a legjobban, tanulj velük festeni, korcsolyázni vagy éppen zenélni. Mi pedig örömmel mutatjuk be neked a Disney-hercegnőket…

 

hofeherkeHÓFEHÉRKE

Jellemző tulajdonság: együttérző

Hófehérke mostohája, a Királynő egy igazán gonosz és féltékeny nő. Amikor a varázstükör azt mondja a Királynőnek, hogy Hófehérke a legszebb a vidéken, a lány halálát kívánja. Miután megmenekül a gonosz mostohától, Hófehérke összebarátkozik a hét törpével és találkozik a Hercegével, aki megmenti a gonosz mostoha tervétől. Hófehérke egy igazán gyönyörű, kedves természetű ifjú Hercegnő, aki bárhol barátokra lel. Mindig vidám és élénk, szeret énekelni, táncolni és gyönyörű történeteket mesélni.

 line

 

csipkerozsikaCSIPKERÓZSIKA

Jellemző tulajdonság: bájos

Amikor Csipkerózsika még csecsemő volt, a gonosz tündér, Demona megátkozta a gyönyörű csecsemőt, arra kényszerítve szüleit, hogy a királyi udvartól távol, az erdőben nevelkedve megőrizze ártatlanságát és egyszerű életet éljen az állatok között. 16. születésnapján ugyan megtudja az igazságot, de az átok miatt mély álomba zuhan, amiből csak az őszinte szerelem első csókja ébresztheti fel.

Csipkerózsika egy kedves, figyelmes és ártatlan teremtés, csodálatos énekhanggal, amit Fauna, az őt állandóan vigyázó tündér ajándékozott neki.

 line

 

hamupipokeHAMUPIPŐKE

Jellemző tulajdonság: kedves

Miután Hamupipőke édesapja meghalt, gonosz mostohaanyja arra kényszeríti, hogy szinte cselédlányként kiszolgálja őt és a mostohatestvéreit. Egy nap azonban a tündér keresztanyja segítségével valóra válik az álma, és egy mágikus varázslat lehetővé teszi, hogy ő is elmehessen a királyi bálba, ahol találkozik igaz szerelmével, a Herceggel. A mindig vidám Hamupipőke rendkívül gondoskodó természet, és árad belőle a kedvesség. Hamupipőke hűséges társai, a kedves állatok mindig mellette állnak, ha nehéz helyzetbe kerül és mindenben segítik, hogy valóra válhasson az álma.

line

 

arielARIEL

Jellemző tulajdonság: talpraesett, eleven

Triton Király legfiatalabb lánya, Ariel Hercegnő egy gyönyörű hableány, aki hihetetlenül kíváncsi az óceánon túli világra. Amikor a makacs és romantikus lány a felszínre merészkedik, azonnal beleszeret az ember Eric Hercegbe és elhatározza, hogy meghódítja. Úgy dönt, hogy a gonosz tengeri boszorkány Ursulával elcseréli gyönyörű hangját három napért a szárazföldön. De a cserének megfizeti az árát és édesapjának meg kell mentenie őt. Amikor Triton Király ráeszmél, hogy milyen erős Ariel és Eric Herceg szerelme, áldását adja az esküvőre. A merész, vicces és természetesen vakmerő, Ariel imádja felfedezni a világot és valóra váltani az álmait.

 

 line

 

belleBELLE

Jellemző tulajdonság: hűséges

Belle egy csendes kisvárosban él, és egyik kedves elfoglaltsága az olvasás, amely a kalandokra és a romantikára ösztönzik. Hamarosan Belle felfedez egy elvarázsolt kastélyt, ahová bezárja az emberkerülő és barátságtalan Szörnyeteg, akinek muszáj igaz szerelmet találnia ahhoz, hogy megtörjön az őt sújtó átok. Belle egy nagyon jólelkű, hihetetlenül hűséges lány, aki tudja, hogy az igazi szépség belül rejlik. A kedves természete a hatalom, hogy kiszabadítsa a herceget az átok alól, amely átváltoztatta őt és minden mást a kastélyban.

 

line

 

jazminJÁZMIN

Jellemző tulajdonság: nagylelkű

Jasmine Agrabah talpraesett hercegnője, aki szenvedélyesen vágyik a függetlenségre, hogy szabad legyen és a kastély falain kívül is meghozhassa a saját döntéseit. Jázmin édesapja, Agrabah szultánja csak a legjobbat szeretné a lányának, és az a szándéka, hogy egy herceghez adja feleségül. Mikor Jázmin találkozik Aladdinnal, azonnal beleszeret a fiúba és elhatározza, hogy csak szerelemből megy férjhez, apja szándékának ellenére. Jázmin egy nagyon bátor teremtés és nem fél megmondani a véleményét, különösen Jafarnak, apja gonosz tanácsadójának.

 

line

 

pocahontasPOCAHONTAS

Jellemző tulajdonság: kalandvágyó

Pocahontas Powhatan törzsfőnök a lánya, aki életre szóló kalandokról álmodozik, miközben a gyönyörű vidéket járja, amely falujukat körülöleli. Amikor az angol kalandor, John Smith megérkezik a vidékre, a szabad szellemű lány először gyanakodva fogadja John-t, de hamarosan közel kerülnek egymáshoz és egymás bizalmasai lesznek. Pocahontas mindig kész arra, hogy kiálljon azért, amiben hisz, és megmenti John életét, mielőtt örökre visszatérne Angliába.

line

 

 

mulanMULAN

Jellemző tulajdonság: bátor

A kedves és gondoskodó Mulan bármit megtesz a családjáért, habár egy kicsit ügyetlen. Amikor például édesanyja és nagymamája tanácsára meglátogat egy gyufagyárost egy óvatlan mozdulattal tűzbe borítja az egész helyet. Eltökélt szándéka, hogy visszaszerezze a tiszteletet a családjának, ezért Mulan átveszi édesapja helyét a seregben, és férfinek álcázza magát. Annak ellenére, hogy számtalan alkalommal néz szembe a veszéllyel, Mulan kitüntetéssel és egy hatalmas ajándékkal tér haza.

 

line

 

tianaTIANA

Jellemző tulajdonság: lelkes és szorgalmas

Tiana Hercegnő története az 1920-as években, New Orleans-ban játszódik. Nagyon keményen dolgozik és eltökélt célja, hogy minden pénzt félre tesz, hogy egy nap megnyithassa saját éttermét és valóra váltsa álmát. A makacs Tianának nincsen ideje a szórakozásra és a romantikára, teljesen lefoglalja a munka és az, hogy minél többet gyakoroljon. A kemény munkának meg lesz az eredménye és Tiana végül megnyithatja saját éttermét, a Tiana Palotáját, ráadásul még a szerelem is rátalál Naveen Herceg személyében.

 

line

 

aranyhajARANYHAJ

Jellemző tulajdonság: szenvedélyes

Aranyhaj 18 évig nem is tudja, hogy ő egy Hercegnő, akit a gonosz Nyanya Banya elrabolt még csecsemőkorában. Aranyhaj a toronyba zárva csak arra vágyik, hogy a falakon kívül is láthassa a világot.  A Banya rabságban tartja, hogy a lány mágikus haját saját fiatalságának megőrzésére használja. Aranyhaj haja 21 méter hosszú, amit három órába telik kifésülni és hat órába megmosni. De tilos valaha is levágnia, mert ezzel elveszti a mágikus tulajdonságát…

 

line

 

meridaMERIDA

Jellemző tulajdonság: e

A szenvedélyes és tüzes jellemű Merida, Fergus Király és Elinor Királynő makacs lánya, aki azért küzd, hogy átvegye az irányítást a saját sorsa felett. A szabadba vágyik, hogy csiszolhassa atlétikai képességét, mint íjász, harcos és keresztüllovagolhassa a csodálatos felvidéket hűséges lovával, Angus-szal. Merida fejleszti képességeit, hogy megvédje családját a veszélytől, miközben saját útját keresi a világban. Az élénk természetű lánynak mindig helyén van a szíve, különösen akkor, ha a három ikerbátyjáról van szó.

 

 

 

Megnézheted a mesetv.hu-n is:

http://mese.tv/mozifilmek_roviden/disney-hercegno-iskola-zenesz-hercegno/

line

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása