Fel

Izgalmas építőkalandok kifejezetten a 4-7 éveseknek

junior2

Izgalmas építőkalandok kifejezetten a 4-7 éveseknek

pixel

Gyermekeink játszási szokásai az életkoruk előrehaladtával folyamatosan változnak, hiszen ami régen lekötötte őket most már unalmas, egyre ügyesebbek finommotorikus készségeik és érdeklődési körük is formálódik. Az iskolakezdés előtti korosztály esetében sokszor nehézséget okoz a játékválasztás, hiszen a legapróbbaknak szóló készletek túl egyszerűek, a nagyobbaknak kialakítottak pedig túlságosan nehezek. Rendkívül fontos, hogy bármit is adunk a kicsik kezébe, az garantálja számukra a biztonságos játékot, a fejlődés lehetőségét és a sikerélményt is.

pixel

pixel

junior1

Az építőjátékokat minden gyerkőc imádja nemtől és életkortól függetlenül, ráadásul az önfeledt szórakoztatáson túl elősegítik kreativitásuk, problémamegoldó és motorikus készségeik fejlődését is. A szerepjáték minden gyermek életében hihetetlenül fontos, mivel nem csak rendkívül szórakoztató, hanem a szociális- és kommunikációs készségeket is aktívan fejleszti. Miközben a kicsik teljes átéléssel váltják valóra az áhított karaktereket, megismerik a társadalmi szerepköröket és társalgási helyzeteket, így kifejezetten hatékonyan tudatosítják magukban, hogy pontosan ki-mit csinál a „nagyvilágban”. A LEGO® termékek kifejezetten segítik a kicsiket abban, hogy elmerüljenek fantáziavilágukban és sok, számukra eddig ismeretlen kalandot fedezzenek fel. A szerepjátékok legdominánsabb időszaka a gyermekek fejlődésében általában az iskolakezdésig, kb. 7 éves korig tart. Az, ha játék közben a kicsik különféle szerepbe bújnak, segíti őket bizonyos szituációk és élethelyzetek feldolgozásában, amelyek valamiért nehezen feldolgozható élményeket hagytak bennük, így ki tudják adni érzelmeiket, illetve megtanulják kifejezni azokat. A gyerkőcök szerepjátékait többféleképpen csoportosíthatjuk; így például léteznek valós életet tükröző, illetve a fantáziavilágokat megelevenítő szerepjátékok. Mind a két típus nagyon fontos, hiszen a valós élet másolásával leginkább ismereteik, illetve kommunikációs készségeik fejlődnek a hétköznapi élet témájában, míg a fantáziavilág életre keltésével kreativitásuk és képzelőerejük válik egyre intenzívebbé. A LEGO Juniors készletek között számos szerepjátékot elősegítő szettet találhatunk, mint például: Batman™: Védd meg a Denevérbarlangot!, Lovas Farm, Lovagi kastély és Rendőrség – A nagy szökés.

A LEGO Juniors kiváló átmenetet képez a LEGO DUPLO és a hagyományos LEGO építőkockák világa között. A 4-7 éves korosztály ugynis már nyitott a kis kockákkal való játékra, azonban még ez nehézséget okoz a számukra, így elmarad a sikerélmény. A LEGO Juniors termékei könnyen megépíthető modellek, melyek kifejezetten annak érdekében készültek, hogy a 4-7 éves korosztály számára segítsen áttérni a kisebb kockákkal való játékra.

 

junior2

Nagyméretű, előre összeállított elemek

A 4-7 éves gyermekek  általában türelmetlenül várják a játék kezdetét. A LEGO Juniors nagyméretű, előre összeállított elemei segítségével azonnal belevethetik magukat a játékba. A LEGO Juniors külön előnye, hogy minden későbbi LEGO készlettel összeépíthető.

 

Különleges kiegészítők a sikerélményért

A LEGO Juniors készletek dobozaiban számozott zacskók találhatóak, amelyek csak a modell egy adott részegységéhez tartozó elemeit tartalmazzák. Ez megkönnyíti a gyerekek számára a szükséges építőelemek megtalálását, és új játékélményt is nyújt.

 

Játékos útmutató

A LEGO Juniors célja, hogy a megfelelő szintű kihívást és kreativitást nyújtsa a 4-7 évesek számára. A könnyen emészthető, színes útmutatók nem csak az egyes modellek megépítésében segítik a kicsiket, hanem ötleteket adnak a velük való játékra is.
A LEGO Juniors fő célja, hogy a megfelelő szintű kihívást és kreativitást nyújtsa a 4-7 évesek számára.

 

Számos további kreatív ötletet találhatsz a www.LEGO.hu/juniors weboldalon.

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása