Fel

Hamarosan feltárul Mikulásfalva csodálatos világa

mikulasfalva3

Hamarosan feltárul Mikulásfalva csodálatos világa

pixel
Idén november 21-én veszi kezdetét a 19. Országos Mikulás Fesztivál a Fejér megyei Nagykarácsonyban, Mikulásfalván. A „mesés” fesztivál számos érdekességgel vár mindenkit, fellép többek között az ALMA zenekar, az Eszter-lánc Mesezenekar, a ízelítőt kapunk a Magyar Színház ALMASZÓSZ darabjából, a Kaláka dalokból és a Mono Manó Zenekar kedves ünnepi dalaiból is. 

pixel

pixel

mikulasfalva1

 

A legnagyobb öröm mindenki számára a Mikulással való személyes találkozás, a kedves szavak és az ajándék, amelyet MINDEN gyermek kap, jók és jobbak egyaránt. A Nagykarácsonyban található mesebirodalom varázslatos hely, amely Kicsiket és Nagyokat egyaránt a Mikulás legendás és csodálatos világába repít. Az érdeklődők bebocsátást nyerhetnek a Mikulásház dolgozószobájába, ahol a Nagyszakállú minden kívánságot meghallgat és beszélget a gyerekekkel, illetve a gyermeklelkű felnőttekkel.  Az ajándékcsomagokba a gyermekek kedvenc HARIBO gumicukorkája és más finomságok is kerülnek.

A látogatók az udvaron találkozhatnak a Szánhúzó Szarvasokkal és a Mini állatkert többi lakójával, illetve az Ajándékládikákban más gyerekek által elrejtett játékokra bukkanhatnak, a Jóság Kútja pedig azokat várja, akiknek vannak eltitkolt csínytevéseik. A Játszóházban kézműves foglalkozások és népi játékok segítenek az ünnepi hangulatra való készülődésben. Az adventi hétvégéken vásár, színpadi programok, koncertek és bábjátékok színesítik a programot. A Diafilmpajtában kedvenc meséiket nézhetik meg a gyerekek szalmabálán ücsörögve – Öreg néne őzikéje, Hüvelyk Matyi vagy épp Holle anyó diafilm kockáin.

mikulasfalva5

A pajta mellett elhelyezkedő Móra Mesesarokban vidám, színes gyermekbútorok között találkozhatnak kedvenc mesehőseikkel, Kisvakonddal, Siccel, a csintalan macskával, a meseolvasást, akár bábozás vagy rögtönzött meseelőadás is követheti. A Kiadó jóvoltából több kedvelt meseíró is ellátogat Mikulásfalvára. Vendégeink december 6-án Vig Balázs Puszirablók című előadását, míg december 7-én a Papírszínház programját élvezhetik.

 

Az utóbbi két program fő célja, hogy egy kicsit megállítsuk az idő kerekét, a mai gyerekek digitalizációtól monotonná vált gondolkodását, oly módon, hogy aktív részvételükkel – a könyv és a diafilm segítségével – visszacsempésszük életükbe az olvasás, felolvasás, a filmbefűzés élményét.

 

Falusi Élet Kertje – Mesterségek Utcája, mézeskalács kiállítás és állatsimogató

A Mikulásházon keresztülhaladva közelíthető meg a Falusi Élet Kertje, ahol a vidéki élet hétköznapjaiból, hagyományaiból és ízeiből kaphatnak kóstolót a vendégek. Mini kiállítással, egy tisztaszobával és egy teremben a nagykarácsonyi kézművesek munkáival találkozhatunk. Bekukkanthatunk a kovács- és a mézeskalács műhelybe, ahol a sütés, díszítés mesterségének csínját-bínját is elsajátíthatják az érdeklődők, a mézeskalács kóstolóról nem is beszélve.
Kézműves bolt, Kemencés Kuckó, állatsimogató, kültéri játékok, Karácsonyfa vásár és még a végére sem értünk a Falusi Élet Kert által kínált lehetőségeknek.

mikulasfalva4

A Játszóházban egészen karácsonyig látható lesz a szarvasi Mini Magyarország makettpark egyik legnépszerűbb épülete, a kecskeméti Cifrapalota kicsinyített mása. A látogatók a hét minden napján animátorok vezetésével ismerhetik meg közelebbről a Cifrapalotát. Az ország egyetlen interaktív makettparkja nyereményekkel, játékokkal, ajándékokkal, izgalmas és tanulságos gyerekprogramokkal várja Mikulásfalva látogatóit.

A Nagykarácsonyba látogatók az első adventi vasárnaptól működő Szeretetpostán egyedi karácsonyi bélyeggel adhatják fel leveleiket, jókívánságaikat szeretteiknek és feltehetik díszeiket a Megyék Karácsonyfájára.

Kiemelt támogató partnerünk a HARIBO, aki a felnőttek és gyermekek számára egyaránt kedvelt és népszerű gumicukorka adománnyal járul hozzá a még szebb és boldogabb ünnephez.

Hagyományainkhoz híven jótékonysági és egészségmegőrző akciókat is támogatunk, így együttműködünk a Fejér Megyei ÁNTSZ-szel a „Füstmentes óvoda” programban, a Nagycsaládosok Országos Egyesületével és a Felelős Szülők Iskolájával a három vagy többgyermekesek kedvezményes meghívásában. Emellett a karácsonyi gyűjtésben – az ún. cipős doboz akcióban -, valamint ennek népszerűsítésében a Magyar Baptista Szeretetszolgálattal és nem utolsó sorban vendégül látjuk a budaörsi Tábitha gyermek hospice ház segítő közösségét és más nehézsorsú vagy szociálisan hátrányos helyzetű csoportokat is.

 

mikulasfalva3

 

Program előzetes:

 

 
Program előzetes:

november 21. MEGNYITÓ,

november 23. Nagycsaládos Nap – extra kedvezménnyel a három és többgyerekes családok részére
(kiemelt fellépők: Eszter lánc Mesezenekar, Mono Manó Zenekar, Piros Orr Bohócdoktorok)

november 29-30. ALMA napok
(kiemelt fellépők: ALMA együttes, Magyar Színház: ALMASZÓSZ c mini előadása, Mono Manó Zenekar)

november 30. Advent első vasárnapja, Szeretetposta nyitás, Adventi bélyeg bemutató

december 5-6-7. Mikulás Fesztivál, kiemelt hétvége
(kiemelt fellépők: Kaláka koncert, báb és gyerekelőadások, Mikulás futás…)

december 13-14. LUCA napok
(kiemelt fellépők: Süsü a sárkány és barátai találkozója, jelmezes felvonulás)

december 20-21. Betlemes Napok, ZÁRÁS
(színjátszó csoportok ünnepi előadásai, bemutatói, finálé)

Információ: www.mikulasfalva.com

Facebook: https://www.facebook.com/aholamikulaslakik?fref=ts

Regisztráció, csoportos foglalás:

info@mikulasfalva.com

Tel: 06/20/2791004

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása