Fel

Janikovszky Éva: A lemez két oldala

lemez4

Janikovszky Éva: A lemez két oldala

 

Újra színpadon, Janikovszky Éva: A lemez két oldala c. műve. A tavalyi siker után, most nagyobb nézőközönség előtt debütál az előadás. Fontos adatok: 2014. április 23. szerda, 19 óra Marczi Közösségi Tér, színházterem

lemez1

A 2013-as Katona József színházi ősbemutató kiemelkedő sikere alapján ebben az évben jóval nagyobb nézőközönség előtt debütál a produkció. Az idei est létrejötte szintén Tollár Mónikának, a tavalyi est megálmodójának és létrehozójának köszönhető.

A két előadás közti alapvető különbség a nézőtér méretéből adódó eltérés: a kamaratermi produkció ezúttal nagyszínházi közegben lel otthonra.

Az abszolút szórakoztató színházi előadás magával ragadó stílusban szólítja meg a fanyar humor szerelmeseit. A „másfél óra nevetőizom tréning”-nek titulált Janikovszky-estet valójában minden felnőtt számára kötelezővé kéne tenni!

Az estet Janikovszky János (a Móra Kiadó elnök-vezérigazgatója) és Rigó Béla (költő, Janikovszky Éva egykori munkatársa, krónikása és barátja) nyitja meg.

 

 

lemez3Fullajtár Andrea

A lemez A oldalán Fullajtár Andrea, a B oldalán pedig Horváth Lili.

lemez2Horváth Lili

Online jegyvásárlási lehetőség a Jegy.hu weboldalán található: http://www.jegy.hu/program/janikovszky-eva-a-lemez-ket-oldala-49074

„Több mint egy éve foglalkozom Janikovszky Éva gyerekirodalmával és követem majdnem mindenhová az életéről szóló vándorkiállítást a „Ha én felnőtt volnék” című interaktív előadásommal. Mikor felkértek erre a felnőtteknek szóló színházi estre, azért voltam nagyon boldog, mert „A lemez két oldala” igazi örömmunka, úgynevezett jutalomjáték egy színésznő számára. 2013-ban a Katona József Színház Sufnijában ráadásul egyik színművészetis osztálytársnőmmel, Fullajtár Andreával játszhattam újra együtt. A remek szövegnek és kettőnk összjátékának köszönhetően annyira jól sikerült bemutatnunk, életre keltenünk a kétféle – már-már végletes – nőtípust, hogy messze meghaladtuk a klasszikus színház kereteit. Remélem, az idei évforduló alkalmával a Marczibányi téren is így lesz.” (Horváth Lili)

További információk a 2014-es előadásról:

– a Marczi Közösségi Tér weboldalán: http://marczi.hu/Content/viewEvents/27/7070

– a produkció Facebook-eseményoldala: https://www.facebook.com/events/232431463607483/

 

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása