Fel

Jön a nyár ! A Magyar Nemzeti Galériába is.

szinyei-leggomb

Jön a nyár ! A Magyar Nemzeti Galériába is.

Az egész nyárra tartalmas, szórakoztató programokkal várja a Nemzeti Galéria a művészetek iránt érdeklődő gyerekeket.
pixel

pixel

 

Negyedik fejezet: A varázsló kertje – angol nyelvű tábor

A harmadik fejezet végén Cornelia és Willem kitalált a labirintus útvesztőiből, de hirtelen egy kertben, méghozzá egy nagyon furcsa kertben találták magukat. Kinek a kertje ez? A varázslóé. Cornelia és Willem tudtukon kívül bábokká váltak a varázsló játékában. Az átkot csak egy üzenet küldésével lehet megtörni. De kinél van az üzenet? Ki tudja elvinni? És kinek szól? Ezekre a kérdésekre a Magyar Nemzeti Galéria festményein és szobrain találod meg a választ.

 

varazslo-kertje

 

Ha szeretsz angolul beszélni és szeretnéd fejleszteni nyelvtudásod, gyere el a táborba, és segíts megoldani a rejtélyt! Tanulmányozhatod a galéria műtárgyait és saját kezűleg is készíthetsz valamit. A tábor utolsó napján, péntek délután vezesd körbe barátaidat és családtagjaidat a Galériában, mondd el nekik a rejtély megoldását és mutasd meg, mit készítettél a hét folyamán.

Mivel fontos, hogy a táborozók hasonló nyelvi szintről induljanak, rövid találkozóra hívjuk őket, ahol egy múzeumpedagógus felméri a tudásukat. Időpontot lehet kérni Juhász Litzától:

litza.juhasz@szepmuveszeti.hu

Első turnus: Időpont: július 4–8.

Második turnus: július 18–22. (hétfő–péntek), 9.00–16.00

Életkor:12–14 évesek, nyelvi szint: B1

15–18 évesek, nyelvi szint: B2

Ár: 30 000 Ft (meleg ebédet biztosítunk)

Létszám:10 fő

A tábort tartja: Juhász Litza

 

Irány a csillagos ég!

Az ősember irigységgel teli csodálattal figyelte az ég madarait. Az ókor embere isteni csodának vélte a repülés tudományát, ezért isteneit fel is ruházta ezzel a tudással. De mikor és hogyan válhatott valósággá, hogy az ember elemelkedett a földtől? A tábor során ezekre a kérdésekre keresünk választ a galéria műveinek segítségével. Elkészítjük saját különleges szárnyas lényünket, léghajót építünk, repülőbemutatót szervezünk, végül saját űrbázisunkról kilőjük űrhajónkat. Repülni vágyó lányok és fiúk jelentkezését várjuk!

Időpont: július 11–15. (hétfő–péntek), 9.00-től 16.00-ig

Életkor: 7–11 évesek

Ár: 25 000 Ft (meleg ebédet biztosítunk)

Létszám: 20 fő

A tábort tartják: Kovács Mariann és Sütő Tünde

 

Tábor Zalában, a Zichy Emlékházban

Tábor a Somogy megyei Zalában, a Zichy Emlékházban. A világutazó, illusztrátor és gyűjtő Zichy Mihály nyomában járunk: tussal, akvarellel, linómetszéssel kísérletezünk, papírt merítünk és felfedezzük a művész egykori otthonát és környékét.

Időpont: július 17–22. (vasárnap délutántól péntek délutánig)

Életkor: 10–13 évesek

Ár: 45 000 Ft

Létszám: 15 fő

A tábort tartják: Földváry Piroska, Koós Nikolett, Pogány Krisztina, Rébay Fatima

 

Ókori pannóniai mindennapok

Idén a Szépművészeti Múzeum bezárása miatt klasszikus ókori témakörben az Aquincumi Múzeummal együttműködésben szervezünk tábort. A résztvevő gyerekek ezen a nyáron itt ismerkedhetnek meg a Szépművészeti Múzeum múzeumpedagógusainak vezetésével az ókori aquincumi emberek életmódjával, szokásaival, hol éltek, hogyan szórakoztak, milyen tárgyakkal vették körül magukat — mindezt az ókori irodalom, művészet, az ásatások és az Aquincumi Múzeum kiállításán látható műtárgyak segítségével. A kézműves-foglalkozások során magunk is készítünk tárgyakat.

Időpont: 2016. július 18–22 (hétfő–péntek); július 25-29 (hétfő–péntek); 9.00–16.00

Helyszín: Aquincumi Múzeum, 1031 Budapest, Szentendrei út 135.

Életkor: 10-14 évesek

Ár: 25 000 Ft (meleg ebédet biztosítunk)

Létszám: 16 fő

A tábort tartják: Böhler Nóra és Varga Eszter, valamint Gyetvai Éva és Birkás Éva

 

picasso

Picasso

„Mi az, hogy szép? A festészetben problémákról kell beszélni! A festmények nem egyebek kutatásnál és kísérletezésnél. Sohasem műalkotást festek. Minden képem kutatás.” Pablo Picasso

A zseniális mester nyomában járunk, alkotásain keresztül végigkísérjük Pablo Picasso életének legfontosabb eseményeit, alkotói periódusait, barátságainak és szerelmeinek történetét. A 20. század legnagyobb hatású képzőművészének életműve számos izgalmas lehetőséget kínál a művészeti kutatásra, amelyekkel mi is kísérletezhetünk és játszhatunk.

Időpont: július 25-29. (hétfő–péntek), 9.00–16.00

Életkor: 9–12 évesek

Ár: 30 000 Ft (meleg ebédet biztosítunk)

Létszám: 25 fő

A tábort tartják: Lovass Dóra és Czipor Adrienn

 

Színes paletta – művészeti alkotótábor

Művészeti alkotótábor egy képtárban és színes műtermében. Festmények megfigyelése, titkos utak felfedezése egy múzeumban. A hét során tusrajzolásra, akvarellfestésre, tempera- és akrilfestés kipróbálására, színes tusfestésre, textilfestésre és nemezelésre nyílik lehetőség.

Időpont: augusztus 1–5. (hétfő–péntek), 9.00–16.00

Életkor: 9–12 évesek

Ár: 25 000 Ft (meleg ebédet biztosítunk)

Létszám: 20 fő

A tábort tartja: Pogány Krisztina

 

Hosszú nyakak, mandulavágású szemek, cseresznyeszájak – Modigliani és barátai

A száz évvel ezelőtti Párizs izgalmas, érdekes és mókás világát idézzük fel a Modigliani-kiállításhoz kapcsolódó táborunkban. Milyen zenét hallgatott, hogyan táncolt, mit evett-ivott ez a sok, különböző helyről érkező művész? Miért érdekelte őket az afrikai törzsi művészet? Képzeletben mi is bejárjuk azokat a helyeket, ahol Modigliani és barátai megfordultak. Készítünk portrét, maszkot, szobrot, majd berendezünk egy műtermet.

Időpont: augusztus 8–12. (hétfő–péntek), 9.00–16.00

Életkor: 7–9 évesek

Ár: 30 000 Ft (meleg ebédet biztosítunk)

Létszám: 20 fő

A tábort tartja: Mácsay Krisztina

 

Levél: muzeumpedagogia@mng.hu

További részletek: www.mng.hu

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása