Fel

Játszva érdemes biztonságos közlekedésre oktatni!

Játszva érdemes biztonságos közlekedésre oktatni!

A KÖBE biztosító évek óta nagy hangsúlyt fektet a közlekedésbiztonságra, s idén ősszel játékos módszerekkel igyekezett a legfiatalabb korosztály figyelmét is felhívni ennek fontosságára. E célból a kicsik között széles rajongói táborral rendelkező egyszervolt.hu és traff.hu támogatásával rajzpályázatot írt ki, s a díjátadóra egy figyelemfelhívó videofilmmel is készült.

A szervezők nagy örömére a „Közlekedj biztonságosan!” cím sok óvodást és kisiskolást megmozgatott, hiszen közel 800 rajz érkezett a pályázatra, és több mint 8600-an szavaztak a www.kobe.hu honlapon a képekre. A pártatlan döntés érdekében, a szervezők delegáltjaiból álló 3 fős szakmai zsűri döntött a legjobbnak ítélt 3-3 képről az internetes szavazás eredménye alapján kiválasztott 15-15 kép közül. A rajzpályázat nyertesei november 5-én vehették át díjaikat. A biciklik, rollerek és biciklis védőfelszerelések mellett valamennyi díjazott egyszervolt.hu és – az írónő által dedikált – Traff Park mesekönyveket is hazavihetett.

A döntőbe került munkákat november 11-től 2 hónapig bárki megtekintheti, ugyanis a KÖBE kiállítást rendez a központi ügyfélszolgálatán (1108 Bp. Venyige utca 3.) a döntős és különdíjas rajzokból.

Ahogy Tóth Sándor, a KÖBE ügyvezetője nyilatkozta, „a KÖBE eddig is minden lehetőséget megragadott, hogy hozzájáruljon a közlekedésbiztonság fokozásához, s célja ez a továbbiakban is. Ezért hoztuk létre a Tudatos Vezetők Klubját, folyamatos az együttműködésünk a társadalmi szervezetekkel, s a rajzpályázat egyfajta „utózengéseként” forgattunk egy kisfilmet is, amelyben a gyermekek maguk mondhatták el, számukra mit jelent a biztonságos közlekedés. Bízunk benne, hogy az interneten terjesztett vírusfilmmel üzenetünk minél szélesebb réteghez eljut majd, s hatással lehetünk arra, ahogy az emberek a közlekedésről gondolkodnak!”

A gyermekek szereplésével készült kisfilm e linkre kattintva megtekinthető.

https://www.kobe.hu/kozlekedjbiztonsagosan/

A nyertes rajzok és képek az átadásról
Dombóvári Zoe Dorka

 

Vajta Ákos László
Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása