Fel

Kádár Annamária, meseterapeuta: Apa mesél

Apak_szerepe_a_csaladban_02_fb_cover

Kádár Annamária, meseterapeuta: Apa mesél

Nagy sikerrel indult útjára a Családbarát Újbuda Program és a Felelős Szülők Iskolája közös előadássorozata, amely az apák családban betöltött szerepével foglalkozik. A február 14-én megtartott előadáson Böjte Csaba testvér több mint háromszáz fő előtt tartott beszédében a bizalmat, a megerősítést és az egymásra figyelés fontosságát hangsúlyozta. Az öt alkalomból álló, ingyenes programsorozat második előadását Kádár Annamária meseterapeuta tartja március 1-én 18 órakor, Apa mesél címmel. A kapcsolódó kerekasztal-beszélgetésen Víg Balázs kortárs meseíróval beszélget Tibenszky Moni Lisa, a Felelős Szülők Iskolája alapító-ügyvezetője, a program háziasszonya.

 

 

pixel

pixel

Kádár Annamária, meseterapeuta: Apa mesél
Az apák szerepe a családban c. előadás-sorozat második előadása

  1. március 1. 18 óra
    B32 Galéria és Kultúrtér
    (1111 Budapest, Bartók Béla út 32.)

„Az előadás-sorozat célja egy párbeszéd elindítása, ahol megfelelő szakmai háttérrel kísérve beszélhetünk családról, a szülői szerepekről és feladatokról, nevelésről, a média hatásáról, a társadalmi elvárásokról, vagy éppen ezek megváltoztatásáról, mert erre minden eddiginél nagyobb szükség mutatkozik” – fogalmaz Dr. Molnár László, Újbuda alpolgármestere.

Tibenszky Moni Lisa, a Felelős Szülők Iskolája alapító-ügyvezetője, a program háziasszonya, az előadások moderátora hozzáteszi:„Nagy örömmel töltött el minket, hogy a februárban elindult apasorozatot igen nagy érdeklődés kíséri. Telt ház előtt zajlott le Csaba testvér előadása és az azt övező kerekasztal-beszélgetés is. A közönség soraiban szülők, nagyszülők, tanárok, nevelők is részt vettek.  2018-ban, a családok évében különösen időszerűnek tartjuk, hogy beszéljünk a család megtartó erejéről, a családi szerepekről. Fontosak az életmesék, de érzelmi feloldások is, amikről Kádár Annamária meseterapeuta fog beszélni a következő előadásunkon. A sorozatban velünk lesz még Léder László pszichológus, Varga István jövőkutató és Tari Annamária klinikai szakpszichológus is, akik szakmailag és emberileg is értékes gondolatokkal látják el a közönséget.

A februártól májusig öt előadásból álló sorozaton minden alkalommal új megközelítésből tárgyalják az férfi és apai szerepeket. A második alkalom Kádár Annamária Apa mesélcímű előadásával indul. „A mese mindig újrakezdődik, és benne mi vagyunk a királyfiak, királylányok és a sárkányok is. Ki ne fedezné fel magában időnként a hétfejű sárkányt – a saját félelmeinek, szorongásainak vagy akár saját belső boszorkányainak megtestesítőjét? A mesék szereplői tehát a saját életünk, belső lelki terünk szereplői; különböző személyiségrészeinket, vagy különböző élethelyzeteinkben betöltött szerepeinket is jelenthetik ”– vallja a meseterapeuta.

Víg Balázs kortárs gyermekkönyv író szereti,ha egy történetnek valódi konfliktusa van. „Legjobb lenne, ha a gyerekeknek olvasás után kedvük lenne megbeszélni egymással, esetleg családi körben a szülőkkel, vagy iskolai keretek között pedagógusokkal, esetleg író-olvasó találkozón velem együtt. A megélt félelmek könnyebben feldolgozhatóvá válnak az olvasók számára, ha a szereplők hasonló problémákkal találkoznak, mint ők. Ha pedig még nem kerültek olyan helyzetbe, akkor már felkészülten érik majd őket ezek a behatások” – mondja a Todó sorozat népszerű írója, aki évente több száz kisiskolásnak tart élményórákat.

Március 21.-én kerül sor az előadás-sorozat harmadik eseményére, melynek címe Apává válás – Csendes apaforradalom,előadójaLéder László pszichológus. „Amerikai kutatások szerint az amerikai

Az előadásokra nem csak az édesapákat várják nagy szeretettel, hanem a tanárokat, óvópedagógusokat és mindazokat, akik gyerekekkel foglalkoznak.

Az előadásokon a részvétel ingyenes, de a korlátozott férőhelyek miatt regisztrációhoz kötött.

Információ, regisztráció: www.felelosszulokiskolaja.hu/apasorozat

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása