Fel

Kaméleon Olvasóklub

Kameleon_olvasoklub_nagy

Kaméleon Olvasóklub

Hogyan lehet a gyerekekkel megszerettetni az olvasást? Melyik az a módszer, amely bevezeti őket a könyvek birodalmába? A Kaméleon Olvasóklub egyike ezeknek, mely évek óta sikeres a gyerekek körében.

Olvasóklub

“Régóta foglalkozunk gyerekkönyvekkel, ám munkánk során mi is szomorúan tapasztaltuk, hogy a gyerekek egyre kevesebbet olvasnak, és egyre rosszabb a szövegértésük. Pedig olvasni jó, és aki szívesen és sokat forgatja a könyveket, annak nem csak szövegértése lesz egyre jobb, hanem ezzel párhuzamosan javul iskolai teljesítménye, könnyebben sajátít el idegen nyelveket és magabiztosabban tájékozódik a világban.”- vallják az Olvasóklub szervezői.

2011-ben indították útjára a Kamélon Olvasóklubot, abban  bízva, hogy az alsó tagozatos diákokat még képesek  az igazán jó olvasmányok felé vezetni – számos pedagógus és szülő támogatásával.

Levelező játék

olvasóklub

A levelező játék egy tanéven keresztül zajlik. A gyerekek négy alakalommal kapnak egy-egy szépen illusztrált feladatlapot, amely két részből áll. Az első fele egy kis részletet tartalmaz valamelyik kortárs gyerekirodalmi műből, amihez kapcsolódóan tíz érdekes, izgalmas feladványt kell megoldaniuk a játékosoknak. A lap másik felében pedig valamelyik jól ismert klasszikus vagy népmese címét adjuk meg nekik, amihez öt feladatot csatolunk. A szöveget maguknak kell megkeresniük az otthoni könyvespolcon található kötetekben vagy a könyvtárban.

A megoldott, visszapostázott feladatlapokat kijavítva és értékelve küldik vissza a gyerekeknek, és sosem felejtenek el valami apró ajándékot is csempészni nekik a csomagba. Év végén pedig, akik végig szorgalmasan dolgoztak könyvjutalmat kapnak.

Jelenleg az ország minden pontjából, több mint 450 diák vesz részt játékunkban, és szeretettel várják az új jelentkezőket a 2013/2014-es tanévre is!

Az Olvasóklub díja egy évre: 3500 Ft/fő. Jelentkezési határidő: 2013. október 14.

További információ a játékról: www.rainbowkatalogus.hu/olvasoklub

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása