Fel

Karácsonyi koncert a Pinceszínházban

elek

Karácsonyi koncert a Pinceszínházban

Különleges karácsonyi koncertre készül az Elek István Quartet a Pinceszínházban. A karácsony közelségét idéző meghittségtől, a forró jazz-hangulatig ívelő repertoár, a zenekar legsikeresebb számaiból összeállított program lesz, melyből a meglepetések sem fognak hiányozni. Vendégszólista a quartettel csodás összhangra talált varázslatos énekesnő, Pocsai Kriszta.

pixel

pixel

 

Koncert

Időpont: 2016.december 17. 20:00

Helyszín: 1093 Budapest, Török Pál u. 3. (a Kálvin térnél)

 

Egyöntetű vélemény: a jazz koncertpódiumon való megjelenése a bebop korszakához köthető. Emblematikus muzsikusok, mára jazz-ikonokká vált személyiségek rakták le e stílus alapjait, belőlük „táplálkozik”, alakul a mai jazz is. Számtalan előadó és egyéni út, a gyökerek mégis ide kötnek, ide vezetnek vissza.

 

A zenekar az ún. „mainstream” jegyeit hordozza, programjuk tisztelgés a nagy elődök és követőik előtt, természetesen a mai kor és az egyéniségük szellemében.

 

 

Az együttes tagjai:

Elek István – szaxofon

Weisz János – zongora

Molnár Péter – bőgő

Cseh Balázs dob

 

elek-quartet

 

Elek István négy évtizedes pályája során számos zenekar szólistája volt, de saját neve alatt csak az idei év elején debütált kvartettje, amely aztán nagy sikerrel szerepelt az év folyamán a fővárosban és vidéken egyaránt. A négyes minden tagja a műfaj legjobbjai közül került ki. Az együttes vezetője a nádfúvós hangszerek egész arzenálját szólaltatja meg: főként tenorszaxofonon játszik, de nem idegen számára a klarinét, az alt-, a szoprán- és a baritonszaxofon sem. Weisz Gábor remek zongorajátéka mindig elbűvöli a hallgatóságot, a ritmushátteret pedig a bőgős Molnár Péter (aki a Group ’N’ Swing együttesben is szerepel) és a legkeresettebb dobosok egyike, Cseh Balázs biztosítja.

 

Műsoruk a mainstream jazz iskolapéldája, közkedvelt sztenderdek, a Nagy Amerikai Daloskönyv örökzöld darabjai, olyan nagy amerikai komponisták „jazzslágerei”, mint Duke Ellington, Cole Porter vagy Richard Rodgers, de az olyan nagy jazz zenészek ugyancsak sztenderdekké nemesült szerzeményeit is szívesen játsszák, mint Kenny Barron, Joe Henderson vagy Joe Zawinul.

 

Ezúttal elsősorban Cole Porternek, az egyik legismertebb amerikai zeneszerzőnek műveiből összeállított repertoárt játsszák majd.

Az est szólistája: Pocsai Kriszta jazzénekes-művész.

 

Jegyek 1600 forintos áron színházunk honlapján keresztül válthatók:

http://pinceszinhaz.hu/jegyek/jegyvasarlas.html

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása