Fel

Karácsonyi ajándék Lolától

00001_271x163_normal

Karácsonyi ajándék Lolától

 

Igazán mesés karácsonyi meglepetéssel kedveskedik rajongóinak Lola. A rajzfilmsorozat első négy epizódja önálló DVD formájában jelent meg, s ez most egy karácsonyi ajándékcsomagban hangoskönyvvel és foglalkoztató füzettel is kiegészült.

 

Könyves mese

D. Tóth Krisztát a hazai nagyközönség elsősorban híradós műsorvezetőként ismerhette meg, ám az elmúlt néhány évben komoly rajongótábora alakult ki azok körében is, akik a Lolamesék bájos történetein keresztül kezdik megérteni és megszeretni az őket körülvevő világot. A ma már óvodás Lolát 2005 februárjában ismerhette meg a közönség. Akkor indult D. Tóth Kriszta Lolával az élet című rovata Magyarország egyik női magazinjában. A népszerű cikkekből nőtte ki magát a Lolamesék gyermekkönyv-sorozat, amelyet 2010-ben szakmai szervezetek és az olvasók közösen beválasztottak az elmúlt 10 év 50 legjobb gyerekkönyve közé.

 

Mesés könyv

D. Tóth Kriszta kislánya, Lola szemével látja és láttatja a világot és Lola kedvesen humoros, néha csetlő-botló történeteit megírva igyekszik válaszokat adni a gyerekeknek az őket érdeklő és érintő, mindennapi és komolyabb kérdésekre. A felnőttek számára is élvezetesen megírt meséit Faltisz Alexandra – az illusztrációkért és animációs munkákért többszörösen díjazott grafikusművész – rajzolta meg. “A Lolamesékben szívünk-lelkünk benne van. Ezek a történetek valódiak, hiszen egy valódi óvodás valós kérdései alapján íródtak, egy valódi családról, rólunk szólnak.” – mondta D. Tóth Kriszta. “A Lolamesék olyan témákkal foglalkozik, amelyek minden óvodás és kisiskolás gyereknek – és szüleinek – ismerősek.”

Lolás DVD

A rajzfilmek forgatókönyvét D. Tóth Kriszta és Albena Petrova, a Cinemon Entertainment munkatársa írta. A karakterek hangját D. Tóth Kriszta (mama) és Károlyi Lilla (Lola) kölcsönözte. A DVD Stahl Judit ajánlásával kerül a boltok polcaira: “Igyekszem a gyerekemen a lehető legkevesebbet rontani: ha tévézik, csak olyat nézzen, amitől kiegyensúlyozott, jókedvű, tisztaszívű ember marad. Lola meséi hiteles, vidám rajzfilmek; minőségi szórakozás, amely igazi gyerekcsemege.”

Lolás ajándékcsomag

Lola kalandjait bemutató rajzfilmek közül sorozat első négy epizódja az ősz folyamán jelent meg önálló DVD-n. Karácsony közeledtével pedig megjelent egy „prémium kiadvány” melyben egy hangoskönyv is megtalálható. A CD-n három további mese hallgatható meg a Lola sorozatból, D. Tóth Kriszta előadásában. Ám az album még ezzel nem teljes, hiszen a borítón belül további meglepetés, egy rajzos, kifestős foglalkoztató füzetet is találnak a kicsik, így a mesék hallgatása közben játszhatnak is Lolával.

 

D. Tóth Kriszta: Lolamesék – DVD + CD + foglalkoztató füzet

 

 

 

A DVD-n található 4 mese:

1. Paracsidom kertészet

2. Legeslegjobb barátok

3. Kukasziget és palackpulcsi

4. Jövős-menős karácsony

A CD tartalma, melyen D. Tóth Kriszta olvassa fel kedvenc Lolameséit:

1. Hol voltam, amikor nem voltam

2. Egyáltalán miért dolgoznak a felnőttek

3. De én már igenis nagyon nagylány vagyok

 

Nyulász Péter

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása