Fel

Kerekítő – Állatos Játéktár

ker5

Kerekítő – Állatos Játéktár


Új kötettel jelentkezik a Kerekítő. Állatos Játéktár címmel található majd meg az új könyv, melyben J. Kovács Judit a babáknak és az óvodásoknak kínál sok-sok mondókát és dalokat. 

ker2

Állatok nevei

Kimondatlanul is kötődünk a természethez és a kisgyermekek különös kapcsolata az állatokhoz a városban is tetten érhető. A tipegők első szavai közt a családtagok nevei után általában az állatok nevei vagy hangja következik, s óvodás korban is jó barátságban maradnak. Huszonkét állat népi hangutánzóját mentettük át a múltból a mai családok számára, melyek évek óta közkedveltek az országszerte látogatható Kerekítő Mondókás Móka, Tippentő és Bábos Torna baba-mama foglalkozásokon. A szülők visszajelzése szerint a gyerekek még óvodás korban is jó kedvvel idézik fel az állatos sorokat, és kialakulnak a kedvencek is.

ker4

Zene és mondóka

A könyvhöz tartozó CD melléklet Fábián Éva népzene pedagógus és az Óbudai Népzenei Iskola növendékeinek közreműködésével készült. Segítségével a kicsik és az óvodások is rácsodálkozhatnak az állatvilág sokszínűségére, zeneiségére.

A könyv huszonkét állatos hangutánzót tartalmaz, kapcsolódó dalokkal, ölbeli játékokkal piciknek és óvodai játékötletekkel, népdalokkal, zsúrötletekkel, népi gyermekjátékokkal nagyobbaknak.

ker1

Fábián Éva ajánlósorai a kötethez:

Nagyanyóink, nagyapóink ezredéveken keresztül dédelgették csemetéiket az elődeiktől öröklött mondókákkal, hangutánzókkal, dalokkal, játékokkal. Nemzedékről nemzedékre szálltak-változtak, és csodálatos módon ugyanazok maradtak-, mosolyt csaltak a babák arcára, ahonnan az átköltözött mindjárt a szüleik szeme sarkába. a nevetésnek ősidők óta kitaposott útvonala ez, egyetlen mosoly sem tévedt még el rajta soha.

 

Bemutató: 2014. április 13. vasárnap 10-11:30-ig a Művészetek Palotájában, a Kék teremben.

 

Kerekítő Állatos Játéktár babáknak és óvodásoknak 
J. Kovács Judit drámapedagógus népi válogatása és mai játékötletei

A zenei CD melléklet 20 dalt és 22 állatos hangutánzót tartalmaz.
Fábián Éva népzene pedagógus és az Óbudai Népzene Iskola növendékeinek közreműködésével készült, Szabó Zoltán hangszeres kíséretével.

Szabó Zoltán – duda, furulya, körtemuzsika
Szendrődi Hanga – citera, ének
Fábián Éva – ének, hangutánzók
J. Kovács Judit – hangutánzók
Juhász Katalin – hangutánzók
Makai Borbála – ének
Nagy Boglárka – ének
Pásztor Borbála Kinga – ének
Szabó András – ének
Benedek Krisztina – ének

Hangmérnök: Lippényi Gábor

Móra Kiadó

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása