Fel

Kincses Sziget – kisvasút és sétahajózás Gemencen

gemenc1

Kincses Sziget – kisvasút és sétahajózás Gemencen

 

A Gemenci erdő fokozottan védett és ritkán, csak szakvezetővel látogatható különleges tájára, a Veránka-szigetre indít túrát a Gemenc Zrt. 2015. április 18-án. Ugyanezen a szombaton kisvasúttal és sétahajóval is meg lehet csodálni Gemenc további csodálatos erdőrészleteit.

pixel

pixel

gemenc3

A Gemenc Zrt. különleges kirándulásai a hétvégére a tavaszi erdő szerelmeseinek

A Gemenci erdő csak engedéllyel látogatható szívében, szakavatott túravezetők segítségével barangolhatnak mindazok, akik 2015. április 18-án, szombaton részt vesznek a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központja által szervezett KINCSES SZIGET elnevezésű családi kiránduláson.

Délelőtt 10.00-kor Bajáról, a Gemenc Vándorponttól sétahajóval indulnak a túrázók a Veránka-szigetre, ahol 11.00-kor túravezető segítségével tehetnek felfedezőutat kicsik és nagyok Gemenc legtitokzatosabb területén.

 

gemenc2

A kirándulók közel 8 kilométer gyalogtúra megtétele után térnek vissza a hajóhoz, mindezek után várhatóan 15.30-kor érkeznek vissza a bajai kikötőbe. A szervezők előzetes bejelentkezés alapján tudják a részvételt biztosítani. Az erdőgazdaság szakemberei zárt túraruházatot, túrabakancsot, fényképezőgépet, valamint távcsövet javasolnak felszerelésként

Akik Gemenc északi kapujából kívánják megközelíteni Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejét, azok a Keselyűsi Fogadóépülettől indulhatnak erdei vasúttal Gemenc – Dunapart kikötőbe, ahol 1 órás kirándulások indulnak a Gemenc sétahajóval. Ezt követően a kirándulók a kisvasúttal érkeznek vissza Keselyűsbe.

 

BEJELENTKEZÉS ÉS TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:
Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központ
7142 Pörböly, Bajai út 100.
Tel: +36 (74) 491-483
E-mail: okocentrum@gemenczrt.hu
www.gemenczrt.hu

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása