Fel

Ökotáborozást nyerhet, aki ügyesen rajzol!

ökotábor ló

Ökotáborozást nyerhet, aki ügyesen rajzol!

Több mint száz általános iskolás vehet részt egyhetes, ingyenes táborozáson a Baráthegyi-majorságban. A 10-12 éves gyerekek bepillantást nyerhetnek egy különleges majorság életébe, ahol fogyatékkal élők és megváltozott munkaképességűek is dolgoznak.

A rajzpályázatot az Auchan Magyarország a miskolci Szimbiózis Alapítvánnyal közösen hirdette meg 5-6. osztályos tanulóknak. Az akció április 2-a és 23-a között zajlik, és az öt legtöbb szavazatot kapott pályamű tulajdonosa elviheti az osztályát és kísérő tanárait május, június, vagy szeptember hónapban egy egyhetes táborozásra a Baráthegyi-majorság öko-parkjába.

A pályázat keretében egy megadott meséhez kell a versenyzőknek illusztrációkat készíteniük, amelyeket az Auchan Facebook oldalán létrehozott „Erdei Iskola” alkalmazáson keresztül lehet feltölteni és ugyanitt lehet rájuk szavazni április 2-a és 23-a között. A mese főszereplője az pályázatot kiíró áruházlánc logójában is megjelenő vörösbegy. Az alkotások beérkezése és moderálása után azonnal lehetőség nyílik a szavazásra, így érdemes minél előbb pályázni.

Pályázni bármilyen technikával készült alkotással – saját színes rajzzal, festménnyel, rajzfilm-tervvel, grafikával – lehet, melyet lefotózva, vagy beszkennelve tudnak a pályázók feltölteni az alkalmazásba. A pályamunka nemcsak egy diák, hanem az osztály, csoport közös munkája is lehet. A nyertesek nevét az áruház és az alapítvány április 25-én hirdeti ki.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy elindíthatjuk ezt a rajzpályázatot, amellyel a 10-12 éves gyerekek lehetőséget kapnak arra, hogy részt vegyenek egy izgalmas kalandban egy különleges helyszínen. Mivel évek óta foglalkoztatunk áruházainkban megváltozott munkaképességű munkatársakat, fontosnak tartottuk azt is, hogy az öko-parkot megismerő gyerekek találkozhassanak fogyatékkal élőkkel, megváltozott munkaképességűekkel a nyaralás során. A pályázók nevében is mondhatom: várjuk a szavazatokat!” – mondta el Gillemot Katalin, az Auchan Magyarország kommunikációs és fenntartható fejlődés igazgatója.

 

– nyp –

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása