Fel

A legújabb Lenge kötet új meséjét olvassa fel Berg Judit a Múzeumok Éjszakáján

Lenge_muzej_2022

A legújabb Lenge kötet új meséjét olvassa fel Berg Judit a Múzeumok Éjszakáján

Változatos Lengés programokkal várják június 25-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján az ELTE Természetrajzi Múzeumába a gyerekeket. Berg Judit bepillantást enged legújabb Lengemeséjébe, és a látogatók megnézhetik a sorozatból a Cinemon stúdióban készült mozifilmeket is.

Az év legnagyobb kulturális eseményén kinyitják kapuikat a múzeumok, és koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal, valamint számos meglepetéssel várják az érdeklődőket. Az idei Múzeumok Éjszakája rendezvényhez csatlakozott az ELTE Természetrajzi Múzeuma is, ahol a nádtenger apró zöld lakóira, a lengékre irányul a figyelem.

A rendhagyó lengés múzeumi eseményen 14.00 órától indulnak a programok. A gyerekek megismerhetik a  Locsogó-tó meséi mögött rejlő természetet a múzeum Biológiai Kiállítása és egy felfedező feladatlap segítségével.

Megtudhatjuk, hogy Sulyom király, Rence Ervin és Borzas Füzi növényekről vagy állatokról kapta-e a nevét. Cigli és a Rana család pedig még a latin nevek világába is elkalauzolnak. A sikeres felfedezők saját készítésű hűtőmágnest vagy kitűzőt vihetnek haza, hogy sose legyenek lengék nélkül. A gyerekek a délután folyamán felfedező feladatlappal barangolhatnak, meghallgathatnak Berg Judittól egy új gólyás mesét a készülő, legújabb lenge kötetből, a legnagyobb rajongókat pedig a Cinemon stúdióban készült Lengemesék mozifilmek vetítésével várják.

Részletes program:

14.00-19.00 Barangolás a felfedező feladatlappal

14:30 Lengemesék I. mozifilm

16.00 Berg Judit mesél a Piramisban

17.00 Berg Judit mesél a Piramisban

18.00 Lengemesék II. – Tél a Nádtengeren mozifilm

 

A további programokról részletes információ a www.muzej.hu weboldalon található, ahol helyszín, időpont és programtípus szerint is kereshetőek az események, valamint mobil alkalmazás is rendelkezésre áll, amely „EVENT@HAND MUZEJ” címen tölthető le ingyenesen.

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása