Fel

Liget Fesztivál az autómentes Városligetért

varosliget3

Liget Fesztivál az autómentes Városligetért

 

A Környezetvédelmi Világnap alkalmából három napig autómentes parkká változik a Városliget. Június 5-től 7-ig a Liget Budapest Projekt keretében, a Budapest Sportiroda és a Nagycsaládosok Országos Egyesületével együttműködésben zöld és civil szervezetek veszik birtokba a lezárt Kós Károly sétányt, ahol ingyenes családi és gyerekprogramok, koncertek várják a Ligetbe látogatókat.

pixel

pixel

varosliget4

A Városligeten naponta több mint tízezer autó halad át, jelentős környezeti károsodást okozva a park növényzetének.  2018-ra a közlekedés átszervezésével, a zöldterület rehabilitációjával és jelentős növelésével élhetőbbé válik a Liget, a három nap alatt megtapasztalhatjuk, hogy milyen lenne a park autók nélkül.

 

varosliget3

A három napos autómentes fesztiválon bemutatkoznak a Ligetben működő intézmények is, többek között a Szépművészeti, a Mezőgazdasági Múzeum vagy a Fővárosi Nagycirkusz is színes programokat kínál majd, így a hagyományos családi rendezvények mellett múzeumpedagógiai és kézműves foglalkozások, újrahasznosított termékekből készült kiállítás, állatsimogató közül választhatnak az idelátogatók a Kós Károly sétányon ezen a hétvégén.

 

varosliget1

A rendezvényen többek között Szalóki Ági tart táncházat a gyerekeknek, zenél az Apacuka zenekar, az Iszkiri együttes és fellép a Parno Graszt  is. A látogatók a rendezvényen ötleteket kaphatnak a környezettudatos élethez, a gyerekek újrahasznosított játékokat és használati tárgyakat készíthetnek hulladékból, vagy ügyességi játékokban próbálhatják ki magukat, de megismerkedhetnek a méhek életével vagy a felelős állattartás alapjaival is.
A sportosabbak csatlakozhatnak a Ligetkört futókhoz, a gyerekek kipróbálhatják magukat az öko-labirintusban, az óriás társasjátékokban vagy a kötélpályákon.

A színes programokról számos szervezet, többek között az Öko-pack, a BSI, vagy a NOE gondoskodik, de jelen lesz a WWF vagy az EB OVO egyesület is.
Bárki jöhet MOL Bubival, és a bicikliket a helyszínen felállított mobil dokkolóban is hagyhatja, aki pedig saját bringával érkezik, az is parkolhat a MOL Bringamegőrzőben.

A fesztivál sok-sok programmal június 5-étől 7-éig, pénteken és szombaton délelőtt 10 órától 21 óráig vasárnap pedig 10-től 16 óráig a Kós Károly sétányon várja a látogatókat.

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása