Fel

A babák és a modern technika

technika5

A babák és a modern technika

 

Megjelent egy új kutatás, mely megdöbbentő tényeket közöl a kisbabák és a különböző számítástechnikai eszközök közötti kapcsolatról!

 

pixel

pixel

technika3
Az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia megtiltana minden olyan tevékenységet, melynek során a baba és a különböző számítógépek, tabletek és okos telefonok kapcsolatba kerülhetnek egymással. Az ajánlott alsó korhatár 2 év.

Nemrégiben mutatták be a legújabb kutatás eredményeit, melyben azt vizsgálták, hogy átlagosan mikor kerül először valamilyen számítástechnikai “kütyü” a kicsik kezébe.

 

technika4

Több, mint 350 gyermek (6 hónapos és 4 éves kor között) és szülő vett részt a vizsgálatban, melynek során egy 20 kérdésből álló tesztet kellett kitölteniük.

A kutatás után hamar kiderült, hogy a vizsgált családok esetében a gyerekek 1/3-a hamarabb fogott a kezében valamilyen számítástechnikai eszközt, mint hogy megtanult volna járni vagy beszélni. Az is kimutatott tény, hogy az egy éves kor alatti gyerekek közül minden 5. napi egy óránál több időt tölt az említett szórakoztató eszközök valamelyikének használatával.

 

technika2

Ugyanígy az egy éves kor alattiakra számított százalékos arány szerint a kicsik 52%-a néz rendszeresen TV műsorokat, 36%-a fogott már a kezében táblagépet vagy érintőképernyős vezérlésű egyéb eszközt, és 24%-a már mobil telefont is használ.

Az összes vizsgált család eredményeit összevetve az is kiderült, hogy a gyerekek 73%-át a szülők arra az időre engedik a technika közelébe, amíg ők dolgoznak vagy házimunkát végeznek. 60%-a azért ad erre lehetőséget, mert nyugodtabban tudnak ügyeket intézni ha pl. egy mobil játékkal leköti magát addig a gyerek. 65%-a azért engedi ezt meg a gyerekeknek, mert másképp nem tudják lekötni vagy megnyugtatni őket. 29%-a pedig azért enged teret a szórakoztató eszközöknek, mert esténként így könnyebb elaltatni a gyerekeket.

 

technika1

A kutatás után arról még nem számoltak be, hogy az eredmények miképpen befolyásolják a gyerekek lelki fejlődését, azt azonban határozottan kijelentették, hogy a statisztika aggasztó és további intézkedéseket igényel.

 

forrás: http://www.kicsisziv.hu/cikkek/babak-es-modern-technika

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása