Fel

Lista az okos karácsonyi bevásárláshoz

vasarlas2

Lista az okos karácsonyi bevásárláshoz

 

Már megint itt vannak az ünnepek, az állandó gondolkodás, hogy kinek mit vegyek? Melyik gyerekem minek örül, mit kapott tavaly, s jaj még azt is ki kell találni, hogy a nagyik mit adjanak? Karácsonyi őrület, rohangálás, s esküdözés, hogy idén tényleg minden más lesz.

pixel

pixel

 

Lista arról, amit semmiképp se tegyél! 

– Ne nézd meg a tévében a reklámokat!

– Gyereked ne nézze meg a tévében a reklámokat! Ha mégis megnézte, akkor csukd be a füledet, s hivatkozz a Jézuskára, hogy ő nagyon jól tudja, hogy mit fog hozni a gyerekeknek!

– A tévében látott játékokat ne keresd a boltokban, vagy ha keresed, akkor vagy megveszed és napokig tologatod a szobában karácsonykor vagy nem veszed meg, s valami praktikus ajándék után nézel.

– Nagyobb gyerekeid ajándékötletelését ne bízd a nagyszülőkre – hidd el nem jössz ki jól belőle!

– Ne tolongj a boltokban – inkább vásárolj neten – s ez itt nem a reklám helye!

vás2

Lista arról, hogy ami hasznos és praktikus: 

– Vásárlás előtt járd körbe a gyerekszobát, s rakj rendet! Számold meg, hogy hány zsák szemetet dobsz ki!

– Készíts listát! 24-re tuti mindent elfelejtesz, összekeversz!

– Figyeld meg a gyereked érdeklődési körét, s valami hasznosat próbálj venni, amivel biztos tudod, hogy te is szívesen leülsz vele játszani, s amivel a többiek is szívesen játszanak.

– A nagyobb gyerekekkel érdemes együtt elmenni, hogy ők válasszák ki az ajándékukat. Higgyétek el megéri! Így nem kell a három számmal kisebb, ronda és “anya, ezt biztos nem veszem fel” ruhákat visszacserélni januárban.

– Hiába válasszuk ki az ajándékokat együtt, egy ajándék mindig legyen meglepetés is!

– Idősebb gyerekeknek ajándékozhatunk “élményt” is – egy -egy jegyet színházba, vagy múzeumba, szabaduló szobába, s még sorolhatnám.

– Húzz határt, hogy ki, mennyit költsön! Főleg a tágabb rokonok, mert akkor sosincs megállás! Lehet, hogy egy közös karácsonyi ebéd, vagy játék is lehet ajándék!

– Készíts saját magad ajándékokat! Feltéve ha kedved és időd van hozzá! Szerintem egy-egy befőtt, lekvár, vagy likőr sokszor jobb ajándék, mint bármi más. Egyrészt hasznos, másrészt minden egyes alkalommal mikor esztek, vagy isztok belőle, akkor az ajándékozóra fogtok gondolni. Kicsi gyerekek is szívesen segítenek neked!

vás3

S még egy pár praktikus tanács:

–  A megvett ajándékokat jól rejtsd el!

– Tanítsd meg gyerekeidet örülni, s örömet okozni!

– Készítsenek, vagy vásároljanak ők is apró ajándékokat a legszűkebb családtagoknak!

Így lesz valóban meghitt, nyugodt karácsonyi ünnepetek! 

AK

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása