Fel

Megjelent a Rumini új része! – Rumini és az elsüllyedt világ

rumini_es_az_elsullyedt_vilag_borito_1000px (1)

Megjelent a Rumini új része! – Rumini és az elsüllyedt világ

 

Jó hír a Rumini sorozat kedvelőinek! Megjelent a legújabb Rumini-könyv, amely minden eddigi kötetnél hosszabb, összetettebb és kalandosabb útra hívja az olvasókat. 

A Rumini és az elsüllyedt világ pontosan ott folytatódik, ahol az előző rész, a Rumini Tükör-szigeten véget ért. Az ott átélt kalandok megviselték a legénység tagjait, és már alig várják, hogy hazatérjenek otthonukba, Egérvárosba. Többhetes út vár rájuk, de nagy reményekkel indulnak neki, hiszen otthon várják őket barátaik és családjuk. Kisvártatva kiderül, hogy létezik egy rövidebb útvonal is hazafelé, keresztül az Áspis-tengeren. Rövid tanácskozás után úgy határoznak, hogy ezt választják, hiszen mind tapasztalt hajósok, és úgy érzik, az esetleges erős áramlatokkal simán megbirkóznak. Jó tempóban, jó hangulatban haladnak. De vajon miért nem jár az Áspis-tengeren egyetlen hajós sem? Aztán egyszer csak szörnyű reccsenés hallatszik… Majd még egy. Mintha szétszakadtak volna a hajót tartó eresztékek…, és a Szélkirálynő elsüllyed.

Ilyen sokkoló fordulattal kezdődik a most megjelent tizedik Rumini-regény, amely, ha lehet, még fordulatosabb, összetettebb, kalandosabb és varázslatosabb, mint az összes eddigi. Ebben a kötetben Rumini és társai egy víz alatt birodalmat fedeznek fel egy grandiózus, elképesztően kalandos és varázslatos történetben, amely telis-tele van új és izgalmas szereplőkkel.

A legelső Rumini-kötet 2006-ban jelent meg, és a sorozat sikere azóta is töretlen. Berg Judit a kislányának írta az első részt, és valószínűleg eszébe sem jutott akkor, hogy a napjaink egyik legnépszerűbb magyar gyerekkönyv-sorozata válik majd belőle, ami ajánlott olvasmány lesz az iskolákban, kalandszoba, társasjátékok és még egy játszótér is a nevét viseli majd! A karakterek az elmúlt években az olvasókkal együtt fejlődtek, változtak és váltak egyre összetettebbé. Ennek ékes példája a legújabb Rumini-kötet, ami a valaha volt leghosszabb és legkalandosabb rész lett.

A humor és fantasztikus nyelvi lelemény változatlanul a könyv szerves részét képezi, átsegítve a hősöket és az olvasókat is a nehéz helyzeteken. A karakterek fejlődése, személyiségük mélyülése is tetten érthető: döntéseik átgondoltabbak, és tényleg egy igazi csapatként tudnak együttműködni a cél érdekében. A Rumini és az elsüllyedt világot az egész család rettenetesen élvezni fogja, az ovisok, a sulisok, a nagytesók, akik “hivatalosan”még kinőttek a Rumini-korszakból és a felolvasó szülők is.

A könyvet 6 és 12 éves kor között ajánljuk.

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása