Fel

Megszületett 2014 legjobb gyerekdala!

picur22

Megszületett 2014 legjobb gyerekdala!

Bár a Picur viaDAL, a gyerekdalok versenye rendezvényét idén először rendezte meg a 3 éves Picur Rádió, közel 1.000 fő látogatásával zártunk, illetve a versenyben és az eseményen résztvevő zenekarok is tetszésüket fejezték ki a kezdeményezéssel kapcsolatban.

picur25

 

 A díjazottak:
Az Év legjobb gyerekdala a Napsugár Együttes Balaton című dala,
Az Év legjobb gyerekdal énekese: Kanta Judit (Zabszalma),
Az Év legjobb gyerekdal szövegírója: Rutkai Bori (Sárkány járgány),
Az Év legjobb gyerekdal zeneszerzője: György Ákos- Karsai Gizella a Marcipán trió  Maszatos kismalac c. daláért

 

Az Év legnépszerűbb gyerekdala, vagyis a  közönségkedvenc a Csörömpölök Együttes – A kovács című dala lett.

picur24

Európában is egyedülálló kezdeményezést indított útjára a Picur Rádió, Magyarország első gyerekrádiója: Picur viaDAL néven dalversenyt hirdetett a magyar gyerekdalokat játszó zenekarok számára. A pályázati felhívásra 36 zenekar –köztük pozsonyi és erdélyi zenekar is – 83 dallal nevezett. A legjobb 16 dal  2014. március 23-án mutatkozott be a Petőfi Csarnokban egy családi fesztivál keretében.

 

A verseny célja  a minőségi gyerekzene népszerűsítése, a gyerekek kulturális nevelésének elősegítése mellett, a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány támogatása is volt.
picur26

A versenyre érkezett dalok közül szakmai zsűri választotta ki a legjobbakat. A zsűri tagjai: KARAFIÁTH ORSOLYA, költő, fordító, publicista, énekesnő. A Minivilág sorozat részeként írt versikéket gyerekeknek is. SERES ANTAL, a Fivérek Együttes frontembere, akik a 2010-es Megasztár5 legjobb zenekara voltak. Antal 2011-ben létrehozta a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítványt, melynek nemcsak az alapítója, hanem zeneterápiás jelleggel, heti rendszerességgel a szegedi klinikán tanítja is a rákos beteg gyermekeket gitározni és énekelni. HÍDVÁRY PÉTER, 16 éve az Axel Springer kiadó női magazinjainak (Kiskegyed) szerkesztője, egyebek mellett a kulturális ajánlók felelőse. Évente egy-két mázsa könyv, CD, DVD, film fordul meg a kezei között. SZILFAI ÁGNES, a Picur Rádió tulajdonosa.


A döntőbe került 16 dal  2014. március 23-án a Petőfi Csarnokban – egyedülálló módon – családi fesztivál keretében szólalt meg a szakmai zsűri és a nagyközönség előtt. A rendezvény különlegessége volt a Medialearn Akadémia jeltolmácsolása a színpadon, és az isteni finom 3 emeletes torta a Zila Kávéház-Krisztina Cukrászda jóvoltából.

 

A színpadi program mellett ott volt Picur,  a Picur Rádió kabalafigurája, a Boomerang csatorna fotósarka, gyerekjóga, kreatív foglalkozások, arcfestés, homokfestés, képesség- és kézségfejlesztő játékok, Csodák Palotája, Láthatatlan Kiállítás, és sok más meglepetés várta a közönséget. A rendezvényen fellépet a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány 30 gyermekből álló együttese is. A belépő mellé a gyerekek Elevenpark Játszóház tiszteletjegyet és dobverős kulcstartót kaptak a Tajti Music felajánlásával.

picur23

A döntős dalok listája:

1. Apacuka Számolgató
2. Bergengóc Zenegóc Boszorkánykonyha
3. Buborék Vendégcsalogató
4. Bogár muzsika Bogármuzsika
5. Iszkiri Zenekar Autót vezet a manó
6. Kakaó Zenekar Buszon
7. Katáng Legyen szép, legyen jó
8. Marcipán Trió Maszatos kismalac
9. Mintapinty Zenekar Állatkerti mese
10. Napsugár Együttes Balaton
11. Napvirág Táncol a kicsi bogár
12. Osztováta Tyúkom, kakasom
13. Rutkai Bori Banda Sárkány járgány
14. Tompeti és barátai Rock&Roll csiga
15. Tücsök Zenekar Maci bácsi gitárja
16. Zabszalma Én a nap
Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása