Fel

Mesekönyvek a Naphegy Kiadótól

pendulac

Mesekönyvek a Naphegy Kiadótól

 

Hogy ki az az Álomszövő Pendula, s Borisz a szuper hős? Ha kíváncsiak vagytok rá, akkor keressétek a Naphegy Kiadó Könyvheti újdonságait!

pixel

pixel

G.Szász Ilona: Álomszövő Pendula

pendula

Mese réges-régről, dédanyáink idejéből Markolábról, aki elrabolta az álmokat, és Álomszövő Penduláról, aki a felhőkön lépkedve rábukkant az Álmok Házára és Alinda anyóra. Varázslatos mesekönyv Szegedi Katalin illusztrációival.

32 oldal

240 x 300 mm

2800 Ft

 

 

Radnóti Blanka: Borisz, a szuperhős

boriszA Borisz-sorozat második kötetében a gyerekek két mesét találnak a kajla kölyökkutyáról. Borisz szuperképességekre vágyik, hogy olyan apró legyen, mint a pók, magas, mint a fa, és tudjon, beszélni, mint az emberek. Akkor elmondhatná a gazdijának, mennyire szereti őt. A második mesében Borisz kutyabarátait ismerhetjük meg, akik, bár különbözőek, sok mindenben hasonlítanak is egymásra. Két mese a szeretet és az elfogadás jegyében.

48 oldal

210 x 160 mm

1990 Ft

 

 

Miklósi Anna: Barátfülek

baratfulekMiklósi Anna meseregénye, a Barátfülek két kisfiú – ma már tekintélyes felnőtt – barátságának története. Benke János könyvillusztrátor és Doktor Gergely Sebestyén afrikai állatkórház-vezető (más szóval Bebe és Sebi) elsodródtak egymástól. Barátságukat azonban nem csupán a közös emlékek, hanem egy mindenre elszánt játék-páros is összetartja. Fütetke, a gumimanó, illetve Brenyétke, a vérengzésre nem hajlamos (vagyis erősen deviáns) menyét hozzátartozik a balatoni nyár hiteles történetéhez. A két szálon futó mese olvasója éppoly otthonos lesz a két kisfiú, mint a két játékfigura életében, éppoly bejáratos a nyaraló, mint manóváros rejtett zugaiba.

 

64 oldal

150 x 235 mm

2800 Ft

 

 

Kertész Edina: Az Álszakáll

alszakallA Pötyi és Pepita sorozat legújabb részében a kisiskolások izgalmas, fordulatos, humoros történetet olvashatnak. Az állatkertből elszabadulnak az állatok, ellepik a várost, és minden a feje tetejére áll. Az állatkert igazgatója, Ormányosi Bonifác nem ura a helyzetnek. Így hát Pötyi és Pepita újra nyomozásba kezdenek, ezúttal barátaikkal, Galuskával, Bódoggal és Deák Fecóval együtt. A csapatból persze nem hiányozhat Hercig, a kutya, és Sztepó, a póni sem. Miért kerekedik óriási perpatvar a Pagodarigó vándormozi esti vetítésén? Hová tűnt Ebecki Sanya, és mit keres egy rejtélyes idegen a régi patikában? Ezúttal is fontos szerepet kapnak a varázsigék, és egy mindennél erősebb bűbájra is szükség lesz. A sorozat köteteit önálló olvasásra is ajánljuk.

Eddig megjelent: A rejtélyes kulcs / A zenélő doboz

116 oldal

120 x 165 mm

2200 Ft

 

 

Rippl Renáta – Bosnyák Viktória: Nino repülni akar

ninoLétezik egy város, ahol az utcákon autók helyett csónakok járnak. E meseszerű városban él Nino, az egérke. Gondoláján ringatózik a házak között, s irigykedve nézi Fiorellát, a citromsárga szárnyú pillangót. Nino bizony repülni akar. Ám az egerek nem tudnak repülni, ahogyan a lepkék sem tudnak úszni. Vagy mégis? Ebben a varázslatos mesében szó esik árulásról, barátságról és az álmokról is. Azokról, amelyek látszólag lehetetlenek, és amelyeket mégis valóra válthatunk.

Rippl Renáta illusztrátor és Bosnyák Viktória író ebben a mesekönyvükben azokhoz a gyerekekhez szólnak, akik különleges álmokat dédelgetnek.

32 oldal

200 x 270 mm

2400 Ft

 

 

Renée Holler: Történelmi tetthelyek 3.

Nyomozás a Nílus partján

nyomozasRejtvényes gyerekkrimi az ókori Egyiptomból. Három gyerek egy megmérgezett macska miatt nyomozásba kezd: azt gyanítják, hogy az apjuk volt a kiszemelt áldozat, és a macska csak véletlenül evett a neki elkészített mérgezett halból. Az olvasó titkosírást fejt meg, térképen igazodik ki, míg együtt nyomoz a gyerekekkel, és észrevétlenül sajátítja el a korszakra vonatkozó ismereteket.

128 oldal

125 x 195 mm

2490 Ft

http://www.naphegykiado.hu/

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása