Fel

„Meseposta – Az időkapszula titka”

post4

„Meseposta – Az időkapszula titka”

 

Mesés nyereményjáték kisiskolásoknak hat héten át!

 

post1

A http://www.meseposta.huhonlapon játszódó „Meseposta – Az időkapszula titka” című kalandos történet főszereplője két kedves kispostás: Postás Panni és Postás Peti. Jól végzett munkájuk jutalmaként eljuthatnak a Postamúzeumba, ahol egy rejtélyes időkapszulára bukkannak, melynek titkát az ismerheti meg, aki végigjátssza a játékot. A kedves és izgalmas történethez ügyességi és logikai játékok, valamint okosító kvíz feladatok kapcsolódnak.  A játékban részt vevők között hetente tárgynyereményeket sorsolunk, a játék végén pedig egy osztálykirándulás is gazdára talál a budapesti Postamúzeumba!

post2

 

Az időkapszula titka

A kalandos mesejáték a szórakoztatás és a vonzó nyeremények mellett játékosan oktat is. A hathetes játékfolyam minden napjához tartozik egy „okosító” kvízfeladat, melyből olyan dolgokat tudhatnak meg a játékosok, mint például, hogy mi minden olvasható le egy feladott borítékról, mit jelent az újság előfizetés vagy például mit őriz a Bélyegmúzeum titokszobája…

post3

 

Tárgynyeremények és egy ráadás, osztálykirándulás a Postamúzeumba 

A játék során a heti nyertesek között Geomag építőjátékot, a játék végén pedig Lego ajándékcsomagokat sorsolunk, egy szerencsés nyertes pedig elviheti az osztályát Budapestre, a Postamúzeumba! Itt egy játékos foglalkozás keretében a gyerekek belekóstolhatnak a régvolt postamesterek és a modern postások munkájába is, sok érdekességet megtanulva például történelemből, fizikából.

post6

 

Senki sem marad le!

A „Meseposta – Az időkapszula” játék április 22-ig tart, és a www.meseposta/nyeremenyjatek oldalon érhető el. Lényege, hogy a játék végére legyen harminc virtuális Postás Panni és Postás Peti bélyegünk. Ehhez majdnem minden nap kell egy keveset játszani, megfejteni egy kvíz kérdést és teljesíteni egy alap szintet az adott heti játékból. Persze az sem jelent gondot, ha egy-egy nap kimarad, mert mindezt pótolni is lehet, a később csatlakozók visszamenőleg is megoldhatnák az addigi feladatokat. Így remélhető, hogy minél több kisiskolás szerzi meg a végső titokfejtő kódot, s ezzel nem csupán Panni és Peti küldetését sikerül teljesíteni az időkapszulával, de minden játékos egy kicsivel okosabb is lesz.

 

Részvétel

A nyereményjátékhoz mindenki csatlakozhat. Ehhez csupán regisztrálni kell a http://www.meseposta.hu/nyeremenyjatek oldalon.

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása