Fel

Meskete.hu – új mesés oldal a gyerekeknek

2050x780

Meskete.hu – új mesés oldal a gyerekeknek

Meskete.hu – egy új mesés oldal, ahol a gyermekek életkorának megfelelő mesét tudnak a szülők, nagyszülők kiválasztani a gyermekeknek.A meskete.hu egy igazi szerelemprojekt, egy meseíró álmának valóra válása, aki mögött nincsenek milliós befektetések és nagy cégek. Mára mégis több mint 83 ezer meseolvasással és 11.000 írói profilmegtekintéssel büszkélkedhet. Közel kétezer regisztrált tag használja rendszeresen az oldalt, olvassa a több, mint 1200 feltöltött mesét, vagy hallgatja a közel 200 hangos mese valamelyikét. A meskete.hu nyitott az új alkotókra, célja, hogy összefogja az amatőr és profi meseírókat és ösztönzésként meseíró pályázatot is hirdetett.

 

Mese megfelelő korosztálynak 

A mesék fő célja ugyan a szórakoztatás, azonban a mögöttes történések gyakran fontosabbak, mint az, ami a felszínen látható. A mesék igen nagy hatással vannak a gyermekek képzeletének fejlesztésére. A mesék fiktív világában, ahol sokszor még a természeti törvények sem érvényesülnek, általában a jó és a rossz csap össze egymással.

A mesék egyetemes igazságokat fogalmaznak meg, és tükrözik annak a korszaknak és társadalomnak az értékrendjét, amelyből származnak. Az alapvető dolgok azonban nem változnak, a jó legyőzi a gonoszt, az igazság győzedelmeskedik, az intelligencia legyőzi a fizikai erőt, a kedvesség, a szorgalom és a kemény munka jutalomhoz vezet. Anélkül, hogy ezt didaktikus módon tenné meg a mese, egyfajta erkölcsi leckét oktatva, a gyerekek intuitív módon, saját maguk fedezik fel a mese rejtett jelentéseit. A gyerekek elméje igen termékeny talaj, a mesék elbeszélése pedig nagymértékben hozzájárul a gyerekek kreatív képzeletének fejlődéséhez, ami alapvető fontosságú a lelki-érzelmi egészség szempontjából is.

A képzelőerő birtoklása a belső gazdagságot jelenti, a mesék álomszerű világában, ahol minden a fantázia és a valóság közti köztes térben bontakozik ki, a gyermekek varázslatos gondolkodása működik. A mesék lehetővé teszik a gyermekek számára, hogy korlátok nélkül mozogjanak egy álomvilágban, és képesek legyenek arra, hogy azonosuljanak a szereplőkkel, kifejezzék érzéseiket, és így személyes érzéseiket is jobban megértik és kezelni tudják.

Ráadásul a mesék történetei erősítik a gyermekek hitét abban, hogy a külső csapások, a belső konfliktusok vagy az akadályok helyett a saját személyiségük építésére fókuszáljanak.

 

fbshare

 

 

Mesék az internetről

Fontos, hogy mindig a gyermek életkorának megfelelő mesét válasszunk, ebben pedig nagy segítségünkre lehet a meskete.hu. Itt van óvodásoknak szóló mese, melyet lányoknak, illetve fiúknak ajánl a szerzőjük, állatos meséket és különböző tanulságokkal bíró alkotásokat is találunk, és ha bizonyos élethelyzetekre keresünk segítséget gyermekünknek, akkor is jó helyen járunk.

A meskete.hu egy igazi szerelemprojekt, egy meseíró álmának valóra válása, aki mögött nincsenek milliós befektetések és nagy cégek. Mára mégis több mint 83 ezer meseolvasással és 11.000 írói profilmegtekintéssel büszkélkedhet. Közel kétezer regisztrált tag használja rendszeresen az oldalt, olvassa a több, mint 1200 feltöltött mesét, vagy hallgatja a közel 200 hangos mese valamelyikét. A meskete.hu nyitott az új alkotókra, célja, hogy összefogja az amatőr és profi meseírókat és ösztönzésként meseíró pályázatot is hirdetett.

Erre február 28-ig várják az alkotásokat, a legjobbak jutalma egy nyomtatott könyvben való megjelenés, a nevezők pedig hónapról hónapra könyvvásárlási utalványokat nyerhetnek, 3.000, 5.000 és 10.000 forint értékben. Megéri olvasóként is regisztrálni a felületen, ez Facebookon keresztül mindössze pár másodperc, és így pdf-formátumban is letölthetővé válnak a mesék, valamint lehet szavazni a pályázat indulóira.

Az íróknak is remek lehetőség, sokan ezen a felületen keresztül szerzik meg első olvasóikat, köztük olyan gyerekek is, akik meséit pedagógusaik töltik fel a felületre. A még jobb felhasználói élményért hamarosan tabletes és mobilos applikáció is indul majd, ezen kívül pedig prémium funkciókkal és webáruházzal is gazdagodik a honlap.

 

1

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása