Fel

Mi az a SUP?

1256-1561118582

Mi az a SUP?

Van egy sportág: egy óra alatt elsajátítható, kortól független, tökéletesen VAKÁCIÓ kompatibilis és nem mellesleg címvédő világbajnok belőle a magyar férfi csapat: ez a SUP. Beszélgetés Duska Zaránddal a IV. Budapest SUP egyik szervezőjével – sportemberrel, túraszervezővel, felszerelés forgalmazóval.

Miért a SUP?

Azt szoktam mondani: „Bicycle of the water.” Azaz a SUP belépő a vízi sportok világába. Szörfözöm gyerekkorom óta, s ez lett a munkám és az életem.

A sportág népszerűségében a „nagy bumm” a felfújható deszkák megjelenése volt. Ennek köszönhetően sokkal egyszerűbbé és népszerűbbé váltak a vízi túrák is.

Zaránd mesélt arról, hogy a SUP minden korosztály számára ajánlott. Vannak gyerek sup-ok, tandem sup-ok, és pl. 300 literes sup, ami 150 kilós embert is elbír. Gyorsan, könnyen elsajátítható sportág, mobilis sporteszközzel. Nem igényel előképzettséget. Bátortalanabbak akár ülve, vagy térdelve is hajthatják deszkájukat.

A vízi túrázástól, a kardio edzésen át a jógáig mindenre használható, sőt, akár még horgászathoz is kitűnő. Az ember csendben, a “vízen járva” fedezheti fel a világot, gyönyörködhet a természetben, figyelheti a vad-, és élővilágot, anélkül, hogy megzavarná azt, vagy kárt tenne benne.

„Szuppozni”, vagy „szuppolni”?

Külföldön „száp”, én „szuppolást” szoktam mondani, mert viccen hangzik. A Stand UpPaddle mozaik szava egyébként. Ejtd: szup.

Hol? Mennyiért? Mennyi idő?

Nem kell hozzá más: felfújható deszka, amihez van egy uszony, evező, egy kis műanyag tasak a cuccaidnak és egy kis egyensúly. A tartósság és a merevség miatt érdemes jobb minőségű felszerelést választani 100 000 forinttól felfelé, vagy bérelni. Mindkettőre van lehetőség nálunk isMi is szervezünk túrákat, amelyre az info@kiteline.hu e-mail-címen lehet jelentkezni, minden feltétel nélkül.

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása