Fel

Milyen fürdőruhát vegyünk a kicsiknek?

furdoruha4

Milyen fürdőruhát vegyünk a kicsiknek?

 

A nyári szezon alatt is szeretnénk csinosak lenni, de nem mindegy, hogy a kicsiknek milyen fürdőruhát választunk!

 

pixel

pixel

furdoruha3

Az egészen pici babák számára teljesen felesleges fürdőruhát venni, hiszen az érzékeny bőrüknek köszönhetően muszáj egy vékony pólóval lefednünk a felsőtestüket.

A babák bőre sokkal könnyebben leég a napon, ezért fokozott figyelmet igényel. Pár óránként kenegetni kell őket magas faktorszámú naptejjel, illetve nem árt árnyékban tartózkodni a vízparton, főleg a kritikus időszakban (11-15 óra között).

 

furdoruha2

Amikor már a tűző nap tovább haladt a fejünk fölül, akkor már nyugodtan tartózkodhatunk a szabad ég alatt, de persze a naptej használata továbbra is kötelező.

Ami még fontos, hogy a picik fején mindig legyen egy vékony kendő vagy egy lenge kis kalap, mert a fejbőrüket is sokkal intenzívebben érik a sugarak, mint a felnőttekét.

 

furdoruha7

A kicsik még nem feltétlen tudják eldönteni egy ruharadarból, hogy kényelmes-e vagy sem, ezért érdemes tüzetesen leellenőrizni, mielőtt megvesszük. A száraz időnek, a napfénynek és a víznek köszönhetően bőrünk sokkal könnyebben kidörzsölődik, ha nem megfelelő a fürdőruha anyaga vagy mérete.

A picit nagyobbak már szeretnek divatozni, válogatni a lehetőségek közül. Választhatunk a számukra egy vagy két részes fürdőruhát is, a lényeg az, hogy minőségi anyagból készüljön és kényelmes legyen.

 

furdoruha1

Ha ezeknek a kritériumoknak meg tudunk felelni, akkor bármilyen színű vagy mintájú darabot választhatunk.

A nagyobb gyerekek esetében már sokkal kevesebb az ilyen jellegű probléma. A bőrük már kellőképpen ellenálló, így a megfelelő naptej folyamatos használatával elkerülhetjük a napégést, illetve a dús és sűrű hajuknak köszönhetően a fejük sincs annyira veszélyben a napszúrással szemben.

Ők már pontosan el tudják dönteni milyen fürdőruhát szeretnének, illetve azt is, hogy a kiszemelt ruha kényelmes-e vagy sem. A fiúk körében ez nem annyira központi kérdés, bármilyen úszónadrágban szívesen pancsolnak, ha a szabad mozgásukban nem gátolja a nadrág.

 

furdoruha6

Mostanság divatos, hogy a gyerekek és a szülők hasonló vagy egyforma fürdőruhába öltöznek, így számos üzletben kaphatunk különböző méreteket ugyanabból a típusból.

 

forrás: http://www.kicsisziv.hu/cikkek/milyen-furdoruhat-vegyunk-kicsiknek

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása