Fel

Milyen tolltartót vegyek gyermekemnek?

tolltarto3

Milyen tolltartót vegyek gyermekemnek?

 

Neked milyen tolltartók tetszenek? Tudod mitől lesz praktikus? Tippek különböző korosztályoknak!

pixel pixeltolltarto5A tolltartó vásárlásnak már lassan misztériuma van. Érdemes megfigyelni iskola kezdés előtt a vásárlókat, akik közül néhányan meg-meg állnak egy szép táska vagy egy szép tolltartó előtt. Szinte belelátni a gyerekek fejébe, akik kortól és nemtől függetlenül elhiszik, hogy a suli is sokkal jobban menne, ha ez a tolltartó az övék lehetne.

Ebben mindig szép hegyes ceruzák lennének, mindig minden rendben lenne tartva, és ha ez a tolltartó velük mehetne haza, akkor biztosan jobban menne a tanulás is. Előveszik a legédesebb, legnagyobbra nyílt, legüvegesebb tekintetüket, így általában elérik amit szeretnének. A szülők meg persze nem akarják elvenni a gyerek örömét, így ha a pénztárcájuk megengedi, akkor általában megvásárolják a kiválasztott darabot így mindenki boldog lesz. Nehogy már ezen múljon a jó iskolai teljesítmény!

De vajon milyen tolltartókat szeretnek a gyerekek?

 

Kisfiúk és kislányok

 

tolltarto4

Az általános iskola első pár évében még nagy hangsúlyt fektetnek a tanárok arra, hogy minél több szerszám elférjen egy gyerek tolltartójában. A szülőknek is általában azt tanácsolják, hogy olyan méretűt vegyenek, amelybe színes ceruzák, grafit ceruzák, radír és egyéb eszközök is elférnek.

A gyerekek pedig ennek általában örülnek, hiszen a nagy alakú tolltartók között biztosan megtalálják a kedvenc mesehősüket. A fiúknál közkedvelt a pókember, a verdák, repülők, hajók és még millió féle mesehős vagy valóban létező kedvenc. A kisfiúk a tapasztalatok szerint egyformán szeretik az emeletes tolltartókat és a két irányba kihajthatókat is.

 

tolltarto3

A kislányok számára ez az igazi öröm. Szeretik a szép tárgyakat szép eszközökkel megtölteni. Biztosan nagy örömmel fogják hegyezni a színes ceruzákat és kellő átgondoltsággal fogják eldönteni, hogy minek hol legyen a helye.

A kislányok számára általában a Disney hercegnők jelentenek tuti sikert, de az újabb modern világban már egyre többen rajonganak Hannah Montana, High School Musical, Violetta és társaiért. Azonban a virágok és póni minták még mindig nyerőek, sok kislány szereti a mesebeli figurákat viszontlátni a tolltartójukon.

A lányok is ugyanúgy szeretik az emeletes és a kihajthatós tolltartókat, ebben nincs különbség.

 

tolltarto6

Amikor ezek kezdenek “cikisek” lenni

Az általános iskola felső tagozata alatt szokott bekövetkezni az az időszak, amikor az addig közkedvelt hősök hirtelen cikivé válnak és azonnal meg kell tőlük válni. Nem csak a tolltartó, de a mesehőst ábrázoló ruhák, ágyneműk, poszterek és minden más is egy úttal repül otthonunkból, mi pedig nem is értjük, hogy miért. Nem kell megérteni, ez már a tini kor kezdete, amikor ezek a dolgok gyorsan változhatnak mindenféle általunk észlelt előzmény nélkül is.

 

tolltarto1

Ahogy kisebb korban a nagy, színes és cipzáros tolltartók voltak a menők, úgy később már a kisebb méretű darabok jelentenek előnyt, amelyek különböző anyagokból készülnek, akár farmer, műanyag, fém vagy egyéb. Lehet fedeles, pattintós, vagy cipzáros is.

A gimiben pedig megint teljesen mások a szabályok. Akkorra már minden gyereknek van valamilyen stílusa, amely szerint öltözködik vagy amihez illő zenét hallgat. A gimisek tolltartója nagyon minimalista. Legyen minél kisebb, hiszen “nehogy azt higyjék a többiek, hogy én szeretek ide járni és tanulni meg írni is!” Na és persze legyen trendi is, mert az sokat számít a társasági élet szempontjából. Ezek szomorú tények, de sajnos van bennük igazság.

A kedvenc együttes, énekes, dj logója vagy arcképe rendszeresen megjelenik a tolltartókon, de sokan a stílusuknak megfelelően választanak, mintha a napi öltözék egyik kiegészítője lenne.

 

forrás: www.kicsisziv.hu

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása