Fel

Már nem nehéz az iskolatáska

Már nem nehéz az iskolatáska

Színes ceruzák, tolltartók, szagos radírok és még sorolhatnám, milyen kincseket rejthet az iskolatáska. Igazi gyerekálom, s még a tanulás is jobban megy, ha teli van a táska. Ahhoz, hogy valóban színes legyen a világ, s minden gyerek egyenlő esélyekkel indulhasson, sokaknak elkél a segítség. Nekik próbál segítő kezet nyújtani a Sió, hogy valóban sikeres legyen az évkezdés.

 

 

Harmadik éve segítenek

 

2010-ben, immár harmadik éve nyújt segítséget a szociálisan rászoruló gyerekeknek a Sió Eckes Kft. A „Köszönjük, SIÓ!” Iskolatáska Program olyan szociálisan hátrányos helyzetben lévő családoknak ad segítséget, akiknek valóban anyagi problémát jelent a tanévkezdés. Programjuk segít abban, hogy minden gyerek ugyanolyan eséllyel induljon az évnek. A támogatás keretében ezer családot segítenek, azaz ennyi helyre juttatnak el egy iskolatáskát szeptemberig.

 

 

 

Pályázati feltételek

 

A kiírók szigorú feltételekhez kötik a pályázaton való részvételt. Elsődleges szempont, hogy az általános iskolának legyen támogató alapítványa. Természetesen annak az iskolának, amelynek nincs alapítványa, annak is keresnek megoldást, hogy részt tudjanak venni a programban.

 

Fontos tudni, hogy kik azok, akik rászorulóknak számítanak. A hivatalos megfogalmazás így szól: „rászorulónak minősül, az a magyar állampolgárságú 6-10 éves korú gyermek, aki magyarországi általános iskolai felvételt nyert a 2010/2011-es tanévre bármely 1-4. évfolyamba. A gyermek családja anyagi helyzetük alapján jogosult az állami és/vagy önkormányzati szociális segélyre és/vagy egyik vagy mindkét szülő munkanélküli segélyre, és ezek egyikében részesülnek, családi pótlékot kapnak, a családban az egy főre jutó nettó jövedelem nem éri el a mindenkori nyugdíjminimum kétszeresét (ez 2010-ben 2 x 28.500.- Ft, azaz 57.000.- Ft). Ezek a családok lehetnek egyedülálló szülő által vagy mindkét szülő által fenntartottak.”

 

 

Köszönjük Sió: rajzverseny és közönségdíj

 

A támogatási rendszer másik fontos eleme a rajzverseny. Éld át a közösség összetartását, azaz ha valóban segíteni akarsz, akkor tégy te is ezért! -ez a rajzverseny alapvető célja. A pályázó iskolák tanulói is tehetnek a sikerért, hogy segítsenek egy-egy kis társuknak, hogy valóban megkaphassák az iskolatáskát. Az iskola tanulóinak nem kell mást tenniük csak rajzolniuk, a rajpályázat mottója pedig: „Mutasd be, Te hogyan javítanál saját és barátaid életét a SIÓ-val!” A kis alkotók képei a beküldés után láthatóak lesznek az oldal honlapján, ahol nemcsak a zsűri dönt a nyertesekről, hanem a nagyközönség is. További részletek a támogatási programról a www.koszonjuksio.hu oldalon!

 

 

 

(x)

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása