Fel

Nagy Sportágválasztó fesztiválok országszerte

Nagy Sportágválasztó fesztiválok országszerte

A Nagy Sportágválasztó rendezvénysorozat tovább folytatja küldetését 2011 szeptemberében. A tavaszi, első sorozatban megrendezett nyolc rendezvényre közel negyven ezren látogattak ki, szeptemberben pedig még nagyobb teret kap a sportágválasztás, hiszen a budapesti rendezvény mellett további 16 város várja az érdeklődőket.

Kilencedszer a Fővárosban


A fővárosban szeptember 16-án és 17-én, már kilencedik alkalommal kerül sor a Budapesti Nagy Sportágválasztóra, amelynek célja nem változott: minél többeket buzdítani a sportolásra, egy helyszínen lehetőséget adva több mint 90 sportág kipróbálására. A sportági helyszíneken érdekes bemutatókat, nyílt edzéseket láthat a közönség, de ami a lényeg, edzői jelenlét mellett minden sportágba bele is lehet kóstolni. A Merkapt Maraton Sportközpontban a színes sportági paletta idén szeptemberben is garantálja, hogy minden látogató megtalálja a számára leginkább szimpatikus mozgásformát. A rendezvényen lehetőség nyílik a találkozásra, sőt együttsportolásra a helyszínen megjelenő élsportolókkal – s természetesen hasonló lehetőségek várják az érdeklődőket a többi városban is.

 

 

Focitól a lacrosse-ig


A legnépszerűbb csapatsportok (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, jégkorong, vízilabda) mellett a küzdősportok (aikido, brazilian jiu jitsu, canne de combat, capoeira, hapkido, judo, kendo, kyokushin karate, nanbudo, savate, szablyavívás, wtf taekwondo) széles választéka is megtalálható lesz a rendezvényen. A látogatók emellett megismerkedhetnek többek között az alpesi sí, a biatlon, a cheerleading, a darts, a floorball, a golf, a gyeplabda, a gyorstollaslabda, a jégtánc, a krikett, a kötélugrás, a lacrosse, a mediball, a műkorcsolya, a sífutás, a sportlövészet, a szinkronkorcsolya, a tamburello, a tájékozódási futás, a tenisz, a teke rejtelmeivel is. A tavasszal több városban is nagy sikert arató versenybob, szeptemberben sem hiányozhat a Merkapt Maraton Sportközpontból és olyan újdonságok, mint a modellezés és a szamurájkard is bemutatkoznak az eseményen.

 

 

Sztárok testközelben


A kétnapos rendezvény pénteki napja továbbra is az előre bejelentkezett, pedagóguskísérettel érkező óvodai, iskolai gyerekcsoportoknak van fenntartva, de 14 órától már mindenki számára nyitottak a kapuk, a szombati nap pedig teljes egészében a nagyközönségé, családoké. A Nagy Sportágválasztó egy közösségi fórum, egy lehetőség, lehetőség a találkozásra a sportágak, a sportolók, a gyerekek és a szülők között, azt segíti, hogy minél könnyebben egymásra találhassanak a sportot kínálók és a sportot kívánók. A rendezvényről most sem hiányozhatnak az élsportolók, olimpikonok. A látogatók találkozhatnak többek között: Baczkó Bernadettel, Boronkay Péterrel, Csabai Edvinnel, Erdei Zsolttal, Gyurta Dániellel, Radulovic Bojanával, Kammerer Zoltánnal és Igaly Dianával is.

 

Gyere el! Próbáld ki! Válassz!

 

IX. Budapesti Nagy Sportágválasztó – A SPORT NAPJAI

Időpont: 2011. szeptember 16-17. (péntek, szombat).

Helyszín: Merkapt Maraton Sportközpont (1106 Budapest, Maglódi út 12/A.)

Nyitva tartás: 9 és 17 óra között, a rendezvény díjmentesen és korhatár nélkül látogatható!

 

 

A Nagy Sportágválasztó Budapest mellett további városokban is várja a látogatókat:

Paks 2011. szeptmeber 2-3.

Kecskemét 2011. szeptmeber 9-10.

Siofók 2011. szeptmeber 9-10.

Sopron 2011. szeptmeber 9-10.

Szombathely 2011. szeptmeber 9-10.

Szekszárd 2011. szeptmeber 9-10.

Orosháza 2011. szeptember 16-17.

Veszprém megye 2011. szeptember 16-17.

(Veszprém/Ajka/Pápa/Tapolca/Várpalota)

Pécs 2011. szeptember 16-17.

Makó 2011. szeptember 16-17.

Hódmezővásárhely 2011. szeptember 23-24.

Szentes 2011. szeptember 30. – október 1.

 

További információ: www.sportagvalaszto.hu

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása