Fel

Novemberben is: Sárkányos udvar

papirszinhaz

Novemberben is: Sárkányos udvar

A FSzEK Központi Könyvtárának első szintjén, közel 600 m2–en, különleges hangulatú térben található a Sárkányos Gyerekkönyvtár. 22 ezer kötetes állomány, olvasóterem, játékszoba, és egy udvar két hatalmas kősárkánnyal várja a lelkes olvasókat. Mindez babakocsival is megközelíthető.

 

pixel

pixel

 

 

sarkany1
A sárkányok a mesékben a kincset, a királylányt őrzik, a könyvtárban pedig a tudás őrzői. Akár egy izgalmas történetre vágysz, akár a tudomány világában szeretnél elmerülni, mi segítünk eligazodni a tudás tárházában. Több, mint 50 magyar, illetve idegen nyelvű folyóirat közül választhatsz, vagy kipróbálhatod a táblás- kirakós-, és számítógépes játékokat.

Cím: 1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1., a Kálvin tér mellett.

 

 

papirszinhaz2

  1. október 28. szombat 11.00Papírszínház

Dienes Éva papírszínházas programmal készül Nektek

A Japánból eredő és igen népszerű Papírszínház, a Kamishibai a mesekönyveket mintegy színházzá alakítja. A fakeretben mozgatható nagyméretű lapok segítségével a mesélő, a gyerekekkel szembefordulva, a lapok mozgatásával, az ebből eredő játékkal és ennek drámai hatásával igazi színházi élménnyé változtatja a hagyományos meseolvasást.

E technika segítségével mindenki által jól láthatóvá válnak a képek, a figyelem egyszerre tud az illusztrációkra és a mese szövegére irányulni, a mesélő pedig a lapok hátulján olvasható szöveget kellő hatással tudja előadni közönségének.
Nem szükséges többé az olvasás megszakítása, a könyv körbeadogatása, minden hallgató egyszerre élvezheti a mese szövegét és a hozzá készített illusztrációkat.

 

Novemberi programok:
  1. november 5. szombat 11.00

Játsszunk Shakespeare-t! Szentivánéji álom Kaszás Veronika vezetésével.

Voltál már egyszerre főszereplő, közönség, díszletmunkás, rendező, statiszta, és maga a színpadi díszlet? Drámapedagógiai játszóház minden korosztály számára, ahol William Shakespeare leghíresebb történeteit mi magunk fogjuk eljátszani, a Sárkányos Gyerekkönyvtárban. Nem kell hozzá színészi tehetség, hogy életre kelljen a kaland, és mindenki aki és ami a könyvtár termén belül van, részesévé és szereplőjévé váljon, korra és nemre való tekintet nélkül! Bárkiből és bármiből, bárki és bármi lehet, csak játék, s közben a történetet is megismered.

 

  1. november 19. szombat 11.00

Molnár Krisztina: Mákszem és Gubó könyv interaktív bemutatója a Szentendrei Skanzen munkatársaival együtt.

 

sarkany2

Minden programunk ingyenes: olvasójeggyel, illetve regisztrációs jeggyel látogatható. Gyerekeknek ingyenes, de szülő személyi igazolványa, lakcímkártyája, a gyermek lakcímkártyája és diákigazolványa szükséges. Felnőtteknek az adminisztrációs díj 16 éves kortól 200,-Ft. 70 év felett ingyenes. A műsor-változtatás jogát fenntartjuk. A programokon fényképek készülnek, melyek kikerülhetnek a gyerekkönyvtár honlapjára illetve facebook oldalára.

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása