Fel

Nyári táborok a Magyar Nemzeti Galériában

mng-tabor2

Nyári táborok a Magyar Nemzeti Galériában

 

Hangfestők, gézengúzok Mátyás király udvarában, színes város, hogyan neveld a sárkányodat, német nyelvű tábor, erdélyi kisasszonyok és úrfiak, színjáték …

 

mng-tabor1

Kiknek ajánljuk?
6-14 éves kor között minden kalandra vágyó gyereknek.

Mit ajánlunk?
Sárkányokat, csatákat, királyokat, királykisasszonyokat, hajózást és űrutazást  – mindezt egy helyen.

Mikor?
Június 22-augusztus 7-ig, heti turnusokban, minden hétköznap, reggel 8.30-16.00-ig.

Hol?
A Magyar Nemzeti Galériában és a Vasarely Múzeumban.

A magyar nyelvű táborok ára egységesen 25.000 Ft, a német nyelvű tábor ára 38.000 Ft. Az ár tartalmazza a napi egyszeri étkezést, a belépőjegyeket és az utazás költségét.

 

mng-tabor3

További információ és regisztráció:

muzeumpedagogiamng@szepmuveszeti.hu,
Telefon: 06-20/4397-408

 

 Részletek:

HANGFESTŐK
Korosztály: 9–12 év
Időpont: június 22. – 26.
Hangfestő táborunkban megszólalnak a képeken a színek, táncolni kezdenek a formák, az ecsetünkkel új dallamokat idézünk a papírra
A hét során ellátogatunk a zene otthonába, az Operaházba, bepillantunk egy díszlettervező műhelybe és képzeletben elutazunk Kínába, Qi Baishi mester műtermébe.

GÉZENGÚZOK MÁTYÁS KIRÁLY UDVARÁBAN
Korosztály: 7–12 év
Időpont: június 29. – július 3.
Izgalmas időutazásra hívjuk azokat a bátor lányokat és fiúkat, akik szeretnének megismerkedni a reneszánsz udvari kultúrával.
Megalkotjuk és életre keltjük Mátyás király udvarát. Lovagi tornán veszünk részt és hősies küldetésre indulunk a fekete sereggel. Hollóházat építünk és hollókat reptetünk.

SZÍNES VÁROS
Korosztály: 8–12 év
Időpont: július 6. – 10.
Először mindent feketében és fehérben fogunk látni. Repülünk papírsárkányon, hajózni megyünk a Dunára, sőt, képzeletben tengeralattjáróra szállunk és lemerülünk a folyó fenekére.
Felfedezd fel velünk a színeket és azt, hogy mennyi szín van körülöttünk! Végül pedig legyél kurátor és rendezd meg saját kiállításodat, itt, a Magyar Nemzeti Galériában!

HOGYAN NEVELD A SÁRKÁNYODAT
Korosztály: 7–12 év
Időpont: július 13. – 17.
Fantasztikus kalandra hívunk! Mitől lesz egy sárkány jóságos vagy gonosz? Milyen a sárkányszív és mi az a Sárkány Lovagrend? Megtudhatod a Sárkánytáborban. A képtár sárkányait felfedezve megismerheted ezt az izgalmas, mesés világot.
Elkészítheted saját sárkányodat, nevelheted és játszhatsz vele. A hét során sárkányt reptetünk, sőt sárkánybarlangot készítünk.

MEISTERKLASSE – német nyelvű nyári tábor
Korosztály: 6–11 év
Időpont: július 20. –24.
Ha már iskolás vagy, de nem vagy még 12 éves, tudsz németül és érdekel a művészet, akkor szeretettel várunk a Meisterklasse német nyelvű nyári táborba. A program, amely ránk vár:
betekintünk Magyarország egyik legnagyobb múzeumának a kulisszái mögé, híres mesterek műveit és különböző technikákat ismerünk meg és próbálunk ki. Magunk is alkotunk és kiállítjuk a műveinket. Mindezt sok játékkal német nyelven!

ERDÉLYI KISASSZONYOK ÉS ÚRFIK
Korosztály: 11–14 év
Időpont: augusztus 3. – 7.
Erdélyi időutazásra hívunk. Ismerd meg az erdélyi kisasszonyok és úrfik világát. Kóstolj bele az erdélyi gasztronómiába. Ismerd meg, milyen volt egy vadászat, hogyan báloztak és terítettek meg egy esküvőre régen.
Mi történt az erdélyi úrilányokkal és -fiúkkal a 20. században és hogyan élnek ma.

SZÍN-JÁTÉK
Helyszín: Vasarely Múzeum (Óbuda)
Korosztály: 7–12 év
Időpont: július 27. – 31.
Színes kalandozásra hívunk a Vasarely Múzeumba! Különböző izgalmas technikával, Vasarely ihlette alkotásokat készítünk meghökkentő helyekre – térben, vízben, levegőben. Elkészítjük saját bolygónkat és fantasztikus űrhajókat tervezünk. Trükköket tanulunk olyan ábrázolásokhoz, amelyekkel megtéveszthetjük a nézőket. Új, vérpezsdítő játékokat tanulunk és játszunk. Ha szeretsz kísérletezni, nálunk a helyed!

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása