Fel

Nyílt Hét a Hagyományok Házában

hagyomanyokhaza1

Nyílt Hét a Hagyományok Házában

 

Ötödik alkalommal hirdetjük meg bemutatkozó hetünket, ahol egy hétbe sűrítve adunk ízelítőt a Hagyományok Háza egész éves munkájáról.  2015 szeptember 15-20.
pixel

pixel

Ilyenkor olyan országos nagy rendezvényeket szervezünk meg, mint a Táncvásár vagy a pedagógusoknak szóló nyílt nap, hogy azok az érdeklődők is megismerkedhessenek programjainkkal, akik év közben nehezebben jutnak el hozzánk. Ismert programjaink mellett a hét minden napján más-más tevékenységünket helyezzük fókuszba, de készülünk újdonságokkal, egyedi programokkal is.

 

hagyomanyokhaza5

A Nyílt Hét első momentumaként múzeumi napunkat rendezzük meg Nyitott műhely a Népi Iparművészeti Múzeumban címmel. „Ruhatárfrissítés” elnevezésű programunk keretében lehetőség nyílik megismerkedni a hagyományos népi motívumokkal, és népi iparművészek segítségével az érdeklődők maguk is elkészíthetik a ruhájukra, használati cikkeikre megálmodott díszítéseket. Kézműves-foglalkozásokon ismerkedhetnek meg a nemezelés, a kosárkötés, a szövés, a gyöngyfűzés és a bútorfestés technikáival, valamint meghallgathatják Madarász Melinda iparművész tudományos előadását Népi szabásminták – mai hordhatóság címmel. Kiadványbemutatót, a gyerekeknek és családoknak a kiállítások tematikájához kapcsolódóan kézműves-foglalkozást szervezünk.

A Népművészeti Módszertani Műhely nyílt napján az elsősorban pedagógusoknak és közművelődési szakembereknek szóló rendezvényünk keretében a közelmúltban létrejött újítások mutatkoznak be Innovációk a Hagyományok Házában címmel. A délelőtti plenáris előadásokat délután forgószínpad-rendszerű műhelyfoglalkozások követik. A minden héten megrendezésre kerülő Aprók tánca gyermektáncházunkon ezúttal térítésmentesen vehetnek részt a táncolni, énekelni vágyó gyerekek és szüleik.

 

hagyomanyokhaza3

Új kezdeményezésként – a Kulturális örökség hétvégéjéhez kapcsolódva – a Nemzetiségi kavalkád című zárónapunkat a Balkán Hangja Kulturális Egyesülettel közösen szervezzük. Ismeretterjesztő előadások, gasztronómiai bemutató és ételkóstolás, kiállítás, ízelítő a balkáni tánc és zene világából (táncoktatás, táncház formájában) és a Khamoro Budapest Band színpadi előadása várja az érdeklődőket.

 

A hét során ingyen nézhetik meg kiállításainkat, a 2015/16-os évadra szóló jegyeinket pedig 25% kedvezménnyel vásárolhatják meg. A Folklórdokumentációs Könyvtár a Nyílt Hét ideje alatt hosszabbított nyitva tartással, 10-től 19 óráig várja a kedves látogatókat.

 

hagyomanyokhaza2

Bővebb információ:

http://www.hagyomanyokhaza.hu/main/rendezvenyek/nyilthet/

Programok

2015. szeptember 14. hétfő – 2015. szeptember 18. péntek

„Három orsó, hét gombolyag….” – Nyílt hét a Nyitott Műhelyben

Magyar Népi Iparművészeti Múzeum, 1011 Budapest, Fő u 6.

2015. szeptember 16. szerda, 10:00, 12:00, 15:30, 17:3

Épület-és kulisszabejárás

2015. szeptember 17. csütörtök, 12:00 – 18:30

A Folklórdokumentációs Könyvtár és Archívum nyílt napja

2015. szeptember 18. péntek, 09:15

Innovációk a Hagyományok Házában – Nyílt nap pedagógusok és közművelődési szakemberek számára

2015. szeptember 19. szombat, 09:00

Táncvásár: „Ha te húzod, én meg járom!”

2015. szeptember 20. vasárnap, 11:00 – 20:30

Nemzetiségi kavalkád a Nyílt héten

2015. szeptember 20. vasárnap, 19:00

Khamoro Budapest Band: Barnuljunk Együtt! – Lemezbemutató koncert

 

(A képek az Aprók tánca programon készültek)

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása