Fel

Olimpiai játékok a gyerekeknek

olimpia1

Olimpiai játékok a gyerekeknek

Javában tart a 2016-os riói Olimpia. Mi felnőttek nézzük a közvetítéseket, de vajon, hogyan ösztönözzük a gyerekeket? Mit lehet tanulni az Olimpiából? Ötletek, hogy még kalandosabb legyen az idei ötkarikás játék! 

 

Ismerjük meg a nemzetek zászlóit 

Talán a legjobb tanulás, hogy megismerjük a különböző nemzetek zászlóit! Érdemes megfigyelni a színeket, felfedezni a hasonlóságot, illetve a különbséget! Egy egyszerű ötlet segítségével még meg is tanulhatják őket. Készítsünk legoból zászlókat! Válogassuk ki a színeket! Rakjuk össze a megfelelő sorrendbe! Ilyenkor persze beszélgessünk a gyerekekkel az országokról, hogy melyik hol található a Földön?

 

olimpia5

Olvasni tudóknak

Amikor egy-egy játékos, vagy csapat nemzetének a kiírását látjuk, akkor jó játék lehet, hogy kitalálja-e a gyerek, hogy honnan érkezett a versenyző? Mit jelent a BEL, vagy NED, vagy épp ITA , FRA. Mindig sikerélmény lesz a gyerekeknek, mikor legközelebb látják a kiírást, s megfejtik a játékosok nemzetiségét.

 

 

olimpia2

Érem a legkisebbeknek 

Olimpiai aranyérmet nemcsak a győztesek kaphatnak, hanem mi is elkészíthetjük nekik, vagy velük. Sokféle ötlettel próbálkozhatunk. Esetleg papírból körberajzolni, s szép szalagra felfűzni, vagy épp kekszből, sógyurmából elkészíteni a legjobbaknak járó érmeket.

 

olimpia6

Babérkoszorú a győzteseknek

Ugyanígy kipróbálhatjuk, hogy milyen érzés volt az ókori Görögországban babérkoszorút hordani a győzteseknek. Babérkoszorút papírtányérból készíthettek el, amelyet kivágtok, s zöld papírból babérlevelekkel díszítsétek fel.

 

olimpia3

Ötkarika

Mi mindenből lehet előállítani az ötkarikát! Persze papírból, textilből, papírtányérból, lehet horgolni, ragasztani és ételekből, hogy a haspókok meg is ehessék!

 

olimpia7

olimpia8

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása