Fel

Önbizalom, logikus gondolkodás

logico3

Önbizalom, logikus gondolkodás

 

Ismeritek a LOGICO játékot? Ez az egyszerű, önállóan is kezelhető játék, segít a tanulásban, növeli az önbizalmat, a logikus gondolkodást. S, hogy mi mindenre jó még, mutatjuk. 

pixel

pixel

logico3

Sikerélmény otthon is

A logikai játékok lehetőséget adnak a sikerélmény megszerzésére a nehezen alkalmazkodó gyermek számára is, mert ezekkel a játékokkal akkor is tud játszani, amikor nincs igénye társai jelenlétére. Miközben játszik, lehetősége nyílik az önellenőrzés folyamatára, képességei alapján az önálló feladatmegoldásra. Az egyre nehezedő feladatok önálló végrehajtása növeli a gyermek önbizalmát, és fejleszti logikus gondolkodását.

A LOGICO játékot a gyerekek önállóan tudják használni, szívesen tologatják a gombokat, ez is motiválja őket a feladat elvégzésére. Az önellenőrzés lehetősége azonnali sikerélményhez juttatja őket. A feladatlapok tartalmilag igazodnak az iskolai követelményekhez. A Primo az ovisoknak, a Piccolo kisiskolásoknak készül a legnagyobb szakértelemmel és szeretettel.

 

logico5

LOGICO Piccolo

A LOGICO Piccolo készségfejlesztő tanulójáték kiváló tanuló- és gyakorlóeszköz az iskolát közvetlenül megelőző időszakban és az 1-4. osztályban. A 10 színes, könnyen kezelhető tolókoronggal felszerelt LOGICO Piccolo ideális készségfejlesztő játék az iskolát közvetlenül megelőző időszakban és az 1-4. osztályban. Az egyéni fejlesztés kiváló eszköze.

Játék közben fejlődik a gyermek figyelme, tudatos koncentrációja, pontos feladatmegoldása, feladattudata, türelme és a korongok tologatásával a finommotorikája is. Tartós eszköz, melyet újból és újból elő lehet venni, használni, a kisebb testvérek is “örökölhetik”.

 

logico4

Miből áll?

Keret: A feladatkártyák a Piccolo kerettel együtt használhatók, egy keret szükséges az összes Piccolo kártyacsomaghoz. A keret könnyen kezelhető, fejleszti a vizuális észlelést, a szem- és kézkoordinációt. A kerethez rögzített korongok tologatásával jelölhető be a helyes megoldás.

 

Feladatkártyák: minden csomagban 16 különböző fejlesztési célú kártya található, a hátoldalon megoldásokkal. A kartonlapokra így nem kell írni, újra és újra felhasználhatók. Egy csomag lapjai egyre nehezedő feladatokat tartalmaznak.

 

logico1

A feladatkártya-csomagok főbb csoportjai:

Iskolakezdés sorozat az iskolaérett gondolkodás, logikai készség és szókincs megszerzését segíti, fejleszti a vizuális észlelést.

Nyelvi képességfejlesztő sorozat feladatai az iskolakezdés küszöbén, illetve iskolakezdéskor minden gyerek számára megkerülhetetlen alapozást adnak az olvasás tanulásához, a szöveg, a nyelv használatához. A nagyobbaknak pedig segítenek elmélyíteni az anyanyelv megismerését, a nyelvi ismeretek feldolgozását.

Szem-kéz koordináció sorozat feladatai a vizuális észlelést és felismerést fejlesztik, melyek alapvető feltételei a sikeres írás- és olvasástanulásnak, valamint a geometriai feladatok megoldásának, tehát a matematikatanulásnak is.

Számfogócska sorozat feladatkártyái az alapvető számfogalom és számolási készség kialakítását segítő feladatokat tartalmaznak.

Betűfogócska a tudatos nyelvhasználat kialakulását nyelvi játékokon, feladatokon keresztül segíti.

Ismeretek 1-4. osztály sorozat az iskolai tananyaghoz igazodva, azt kiegészítve dolgoz fel különböző témákat: házi, hobbi- és vadon élő állatok, geometriai alakzatok, egészséges életmód, érzékszerveink felépítés

 

www.tessloff-babilon.hu/logico

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása