Fel

Opera felfedezés egy bűvös vadásszal

Opera felfedezés egy bűvös vadásszal

 

Izgalmas kalandra hívja a gyermekeket a Művészetek Palotája, melynek során egy különleges műfajt, az operát fedezhetik fel, de megleshetik a varázsgolyók öntését, és még az ördögárokba is eljuthatnak.

Operamatiné címmel május 5-én új, gyermekeknek szóló sorozatot indít a Művészetek Palotája, melynek célja a legösszetettebb műfaj, az opera megismertetése és megszerettetése a legkisebbekkel.  Az első bemutató egy igazán kalandos történet, Weber A bűvös vadász című meseoperája lesz.

 

Carl Maria von WeberAz események főszereplője Max, a fiatal vadászlegény, aki egy versenyen minden lövést elhibázott, és emiatt nagyon elkeseredett. Ugyanis ebben a királyságban csak az lehet erdész, aki a herceg által rendezett lövészversenyen a legkiválóbb puskabűvölőnek bizonyul. Ez a viadal pedig másnap lesz, és nagyon nagy a tét, hiszen ha nem a fiú győz, nemcsak álmai állásáról, de szerelmének, a fővadász lányának kezéről is le kell mondania. Ellenlábasa, a sötét hatalmakkal cimboráló Gáspár felajánlja a segítségét. Éjfélkor együtt kell elmenniük a félelmetes ördögárokba, ahol varázserővel rendelkező ólomgolyókat öntenek. A biztos győzelem ígérete reményében Max egyezséget köt Gáspárral. A gonosz Gazsi azonban valójában azon mesterkedik, hogy a fiút tönkretegye. Ráadásul, ha egy másik lelket ajánl fel maga helyett, még a fekete vadász, Samiel hatalmából is megszabadulhat. Hogy ki kerül ki épségben a kalandból, és kié lesz a szeretett lány keze, az maradjon titok!

Azt azonban elárulhatjuk, hogy a történet alatt olyan muzsikát hallhatnak a gyermekek, amely zenei hangokkal segít abban, hogy jobban ráismerjenek egy-egy jellemvonásra, vagy felidézzék a természet erőit. Hogyan szól az erdő hangja, milyen dallamok kísérik a vadászok vetélkedését, melyik hangszer hangja festi le legjobban az Ördögkatlan veszedelmességét? Május 5-én, a Művészetek Palotájában, bárki felfedezheti ezt.

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása