Fel

Palotanegyed Fesztivál

palota7

Palotanegyed Fesztivál

 

Költészet Ünnep, Báb- és Utcaszínházi valamint Zsonglőr és Egykerekűs Találkozó élénkíti fel Józsefváros utcáit és tereit. A Múzeumkertben többek között a Kaláka, a Misztrál és a Makám együttesek verskoncertjei; színházi és bábszínházi előadások; a Muzikum Klubban Versszínház; a Szabó Ervin téren pedig mutatványos utca, kézműves vásár és gasztrozene sétány várja az érdeklődőket. Az augusztus 16-17-i rendezvény minden programeleme ingyenesen látogatható!

palota3

A Költészet Ünnep, Báb- és Utcaszínházi Találkozó egyedülállóan színes és színvonalas kikapcsolódási lehetőséget nyújt az egész család számára a belváros szívében. A rendezvény szombaton 11 órakor veszi kezdetét a Palotanegyed terein, utcáin átkígyózó, látványos óriásbábos, gólyalábas felvonulással. Ugyanezen a napon a Múzeumkert számos meglepetést tartogat, megzenésített verseket a költészetet kedvelők számára. A Múzeumkert PORT.hu nagyszínpadán kora délután a Kosbor zenekar Tandori 75,5 koncertjével majd 17 órától a Kaláka együttes családi verskoncertjével lép színpadra, de ugyanitt találkozhatunk Lackfi János és Gryllus Dániel sziporkázó versműhelyével is.

palota4

Este a Misztrál együttes legújabb zenei produkcióját, a Babits műsort hallgathatjuk. A koncerten felcsendülő másfél tucat hiánypótló zenei feldolgozás egyik célja, hogy Babits Mihály sokszínű – az antik, a későbbi európai és a magyar költői hagyományokból egyaránt merítő költészetét közelebb hozza a mai kor emberéhez.
( https://www.youtube.com/channel/UCxDD-68JpWFIyWwg7YP5pFw )

palota5

Vasárnap 18:30-kor az idén 30. jubileumát ünneplő világzenei csapat, a Makám együttes Weöres dalok koncertjét élvezhetjük, mely első alkalommal a Palotanegyed fesztiválon kerül bemutatásra. Az aprónépeket két napon keresztül a Bóbita Bábkert várja mesés kalandokkal, ahol többek között Világfa meselabirintus, a Térszínház Holdbeli csónakos előadása, a Ládafia Bábszínház és a legnagyobb mesemondók egyike, a felvidékről érkező Écsi Gyöngyi meseszínháza szórakoztat kicsiket és nagyokat egyaránt. Az Irodalmi Szeglet könyvműhellyel valamint könyvbemutatóval és vásárral várja a fesztivál közönségét.

 palota6

A rendezvény lelke a költészet, így a Muzikum Klub programjai kifejezetten a versek szerelmeseihez szólnak szombaton és vasárnap. Augusztus 16-án a Turek Miklós Versszínháza 10. évfordulóján a VERS-et, költőiket és a 10 éves Versszínházat ünnepeljük ezen az estébe hajló délutánon, melynek keretében lesz Versszínházi kerekasztal-beszélgetés és közönségtalálkozó, Nágel Kornél grafikusművész kiállítás megnyitója valamint a Versszínház jubileumi Radnóti előadása. A társulat tevékenysége nemcsak világhírű, de felbecsülhetetlen értékű is: magyar klasszikusok költészetét és életét mutatják be az irodalom, a színház, a zene és a képzőművészet különleges ötvözetével.Vasárnap ugyanitt Rozs Tamás Weöres 101 műsorát kísérhetjük figyelemmel.

palota1

Óriási látványosságnak ígérkezik a Múzeumkertben megrendezésre kerülő Zsonglőr és Egykerekűs Találkozó, fergeteges egykerekűs attrakciókkal, zsonglőr tanodával. A slackline és egykerekű komoly koncentrációt igénylő sportok, szenzációs újdonságok, amelyekkel eddig még lehet, hogy nem is találkozott a közönség. A színházi attrakcióknak beillő mutatványok egyszerűbb változatait a közönség is kipróbálhatja. Ne szalassza el senki sem megnézni! A szédületesen sokszínű programkínálat része még a Szabó Ervin téren a Mutatványos utca, ahol a Tintaló Társulat cirkuszi produkciója, a Netz Táncszínház virtuóz „kortárs hagyományőrző” utcai performanszai és óriásbábosok szórakoztatják a publikumot. A vásárban egyedi kézműves portékákat és gasztronómiai ínyencségeket vásárolhatnak a látogatók.

palota2

Az összművészeti rendezvénysorozat összes programeleme belépő díj nélkül látogatható! Családdal érkezőknek, a költészet szerelmeseinek, a látványos utcai flashmobokat kedvelőknek, a különleges irodalmi csemegék iránt érdeklődőknek ajánljuk a figyelmébe ezt a kiváló kulturális felfrissülési lehetőséget! A Józsefvárosi Önkormányzatcsaknem 40 milliós támogatásával létrejött Palotanegyed Fesztivál még egészen szeptember közepéig tartogat meglepetéseket!

 

KÖLTÉSZET ÜNNEP – Báb- és Utcaszínházi Találkozó

AUGUSZTUS 16-17.

Helyszínek: Múzeumkert – MUZIKUM Klub – Szabó Ervin tér

PROGRAM

 

Szombat

 

MÚZEUMKERT PORT.HU NAGYSZÍNPAD

11:00   MEGNYITÓ: Óriásbábos, gólyalábas felvonulás a Palotanegyedben

Közreműködik: a Garabonciás Gólyalábas Utcaszínház és a Bab Társulat

15:00   Kosbor: Tandori 75,5

16.00   Gryllus Dániel és Lackfi János: Versműhely

17:00   KALÁKA koncert                                                                                                                                      

20:00   MISZTRÁL EGYÜTTES: BABITS

 

Múzeumkert – Bóbita Bábkert

14:00   Lábita Bábszínház

18:00   Árgyélus Színház: Angyalbárányok – Écsi Gyöngyi felvidéki meseszínháza   

 

MUZIKUM Pódium

“Vers az, amit mondani kell.” /Kányádi/                                                                          Turek Miklós tíz éves versszínházának jubileumi programja

17:00   “Versszínházi kerekasztal” – közönségtalálkozó a Versszínház eddigi alkotóival, beszélgetőtársak Turek Miklós, a Versszínház alapítója,  Nágel Kornél grafikusművész, Gerendás Péter, Kosbor Trió, a beszélgetést vezeti, Kozári Réka (M1)

18:00 Nágel Kornél kiállítás megnyitó

4 költő, 10 év, 1000 élmény – Válogatás Faludy György, Pilinszky János, Radnóti Miklós és József Attila verseihez készült grafikai lapokból

18:30 Árny az árnyban… – Turek Miklós versszínházi monodrámája Radnóti életéről és költészetéről

 

Vasárnap

 

MÚZEUMKERT PORT.HU NAGYSZÍNPAD

11:00   Túlpart koncert: Varázskalap

15:00   Térszínház – Weöres Sándor: A Holdbeli csónakos                                                                    

18:30   MAKÁM Koncert: Weöres dalok

20:00   Netz utca- és Táncszínház „Kicsit másképp”

 

Múzeumkert – Bóbita Bábkert

14:00   Vitéz László: Az elásott kincs

16:00   Ládafia Bábszínház

 

MUZIKUM Pódium

17:00 Rozs Tamás: Weöres 101

 

Egész napos programok

Múzeumkert (11.00 – 20.00)

  • ZSONGLŐR ÉS EGYKEREKŰS TALÁLKOZÓ
  • Tintaló Társulat: Cirkusz Mehanikusz
  • Népmese kerengő
  • Irodalmi Szeglet: Csodaceruza Könyvműhely – Irodalmi Játszóház és Alkotóműhely
  • Költészetek utcája – könyvvásár, könyvbemutatók

 

Szabó Ervin tér (11.00 – 22.00)

  • Mutatványos utca: Tintaló Cirkusz; egykerekűs performanszok
  • Kézműves portékák és gasztronómiai ínyencségek vására
  • Bab Társulat
  • Netz Táncszínház – utca és táncszínház flashmob
  • GasztroZene pódium: utcazenei produkciók

 

 

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása